Pomalu tažený hovězí vývar recept

Pomalu tažený hovězí vývar 8 hodin recept



Aby byl hovězí vývar pořádně silný, musí se táhnout pomalu a dlouho. Jen tak se uvolní kolagen a veškeré vitamíny a minerály. Recept na posilující polévku, která postaví na nohy každého.

Přehrát videorecept pomalu tažený hovězí vývar

Ingredience:

  • 1 kg hovězí směs na polévku
    (hrudí a morkové kosti)

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • olej

  • sůl

  • 2 bobkové listy

  • 4 kuličky nového koření

  • 10 kuliček celého pepře

  • 1 velká mrkev

  • 1 petržel

  • kousek celeru

Postup:

  • Do pekáče dáme hovězí maso a kosti, rozkrojenou cibuli i se slupkou, 3 stroužky česneku, vše jemně pokapeme olejem a pečeme v troubě na 220 stupňů 20 minut.Pečené kosti na polévku
  • Poté vše přendáme do hrnce, osolíme, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Pěnu která se začne tvořit na povrchu sebereme.Hovězí vývar
  • Přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 10 celých pepřů a necháme táhnout pod poklicí těsně pod bodem varu 8 hodin. Vývar se musí jen převalovat a ne zprudka vařit.Pomalu tažený vývar
  • Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou 1 mrkev, 1 petržel a kousek celeru a vaříme ještě 20 minut až zelenina změkne.
  • Vyndáme kosti, maso nakrájíme na kousky a můžeme podávat.Hovězí vývar se zeleninou

Tipy:

Do základu přidáme očištěnou cibuli i se slupkou, protože to udělá krásnou barvu vývaru.

Vývar se musí pomalu táhnout několik hodin aby byl pořádně silný a plný vitamínů a minerálů.

Maso na polévku při vaření vždy zaléváme studenou vodou. Jedině tak se dostane síla masa do vody a nezatáhne se.

Přehrát recept jako video:
video