
Rybí filé na másle je opravdu chutné rychlé jídlo v podobě zdravého oběda. Jako přílohu použijeme vařené brambory nebo jemnou bramborovou kaši.
Ingredience:
1 stroužek česneku
2 plátky citronu
4 filety z aljašské tresky
sůl
kmín celý
pepř
1/2 lžičky sladké mleté papriky
- PŘÍLOHA:
vařené brambory nebo bramborová kaše
Postup:
- Na rozpuštěné máslo dáme mražené filé, osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme plátek citronu, česnek nakrájený na plátky, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, podlijeme trochou vody a pozvolna dusíme pod poklicí doměkka.
- Během vaření filé poléváme šťávou a hlídáme aby se nevyvařila. Ke konci filé vaříme odkryté, voda se částečně odpaří a vytvoří se šťáva. Podáváme s vařeným bramborem.
Tipy:
Člověk by měl zařadit ryby do svého jídelníčku a pravidelně je konzumovat alespoň dvakrát týdně.
Při kupování rybího filé čteme obal, aby obsahovalo co nejméně vody.
Video receptuRybí filé se v kuchyni také připravuje pečené nebo obalované v trojobalu a smažené jako řízek.