Filé na kmínu, másle, česneku a paprice recept

Filé na kmínu
Filé na kmínu


Rybí filé na másle je opravdu chutné rychlé jídlo v podobě zdravého oběda. Jako přílohu použijeme vařené brambory nebo jemnou bramborovou kaši.

Ingredience:

  • 1 stroužek česneku

  • 2 plátky citronu

  • 4 filety z aljašské tresky

  • sůl

  • kmín celý

  • pepř

  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky

  • PŘÍLOHA:
  • vařené brambory nebo bramborová kaše

Postup:

  • Na rozpuštěné máslo dáme mražené filé, osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme plátek citronu, česnek nakrájený na plátky, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, podlijeme trochou vody a pozvolna dusíme pod poklicí doměkka.Filé recept
  • Během vaření filé poléváme šťávou a hlídáme aby se nevyvařila. Ke konci filé vaříme odkryté, voda se částečně odpaří a vytvoří se šťáva. Podáváme s vařeným bramborem.Rybí filé na pánvi

Tipy:

Člověk by měl zařadit ryby do svého jídelníčku a pravidelně je konzumovat alespoň dvakrát týdně.

Při kupování rybího filé čteme obal, aby obsahovalo co nejméně vody.

Rybí filé se v kuchyni také připravuje pečené nebo obalované v trojobalu a smažené jako řízek.

Video receptu