Tuňáková pomazánka recept

Tuňáková pomazánka recept



Fantastický recept na tuňákovou pomazánku, která se hodí nejen na chlebíčky ale například i na jednohubky. Příprava zabere chvilku a chutná skvěle. Navíc rybí pomazánky jsou stále více oblíbenější.

Přehrát videorecept tuňáková pomazánka

Ingredience:

  • 1 kyselá okurka

  • 1 malá červená cibule

  • 1 vařené vejce

  • 160 g tuňáka z plechovky bez oleje

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • pepř

  • sůl (podle slanosti tuňáka)

  • 100 ml majonézy

  • PŘÍLOHA:
  • pečivo

Postup:

  • Nakrájíme kyselou okurku na malé kostičky a malou červenou cibuli hodně nadrobno.Červená cibule recepty
  • Vejce nakrájíme na malé kostičky nebo použijeme kráječ.Krájení vajec
  • V misce smícháme 160g tuňáka z plechovky bez oleje, 1 vejce, nakrájenou okurku a cibuli, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci plnotučné hořčice, trochu pepře a soli, 100 ml majonézy.Tuňáková pomazánka
  • Směs naneseme na chleba a navrch posypeme nakrájenou jarní cibulkou a přidáme plátek citronu.Pomazánka na chleba

Tipy:

Rybí pomazánku můžeme namazat i na topinky a chutná také parádně.

Podobně se dělá pomazánka například i z uzených šprotů.

Pokud nemáme červenou cibuli, tak můžeme do základu přidat bílou cibuli, nebo lahůdkovou cibulku.

Přehrát recept jako video:
video