Fantastický recept na tuňákovou pomazánku, která se hodí nejen na chlebíčky ale například i na jednohubky. Příprava zabere chvilku a chutná skvěle. Navíc rybí pomazánky jsou stále více oblíbenější.
Ingredience:
1 kyselá okurka
1 malá červená cibule
1 vařené vejce
160 g tuňáka z plechovky bez oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce plnotučné hořčice
pepř
sůl (podle slanosti tuňáka)
100 ml majonézy
- PŘÍLOHA:
pečivo
Postup:
- Nakrájíme kyselou okurku na malé kostičky a malou červenou cibuli hodně nadrobno.
- Vejce nakrájíme na malé kostičky nebo použijeme kráječ.
- V misce smícháme 160g tuňáka z plechovky bez oleje, 1 vejce, nakrájenou okurku a cibuli, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci plnotučné hořčice, trochu pepře a soli, 100 ml majonézy.
- Směs naneseme na chleba a navrch posypeme nakrájenou jarní cibulkou a přidáme plátek citronu.
Tipy:
Rybí pomazánku můžeme namazat i na topinky a chutná také parádně.
Podobně se dělá pomazánka například i z uzených šprotů.
Video receptuPokud nemáme červenou cibuli, tak můžeme do základu přidat bílou cibuli, nebo lahůdkovou cibulku.