Špenátová polévka s bramborem a vejcem recept

Špenátová polévka s bramborem a vejcem recept
Špenátová polévka s bramborem a vejcem recept


Špenátovou polévku s bramborem a vejcem si můžete připravit po celý rok. V létě použijete čerstvý špenát a v zimě mražený sekaný. Milovníci špenátu si na polévce velice pochutnají.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 3 střední brambory

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 litr vývaru (kuřecí, zeleninový…)

  • 450 g sekaného mraženého špenátu

  • pepř

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 2 vejce

  • sůl

Postup:

  • Nakrájíme cibuli nadrobno a oškrábané brambory na kostičky.Cibulová polévka s brambory a špenátem recept
  • Cibuli osmažíme na oleji.Smažená cibule na polévku
  • Poté přidáme 1 lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin za stálého míchání smažíme.Cibule s moukou
  • Pak smaženou mouku zalijeme vývarem a důkladně rozmícháme. Přidáme zmrazený špenát, nakrájené brambory, trochu mletého pepře a přivedeme polévku k varu.Polévka se špenátem recept
  • Po 15 minutách vaření přidáme prolisovaný česnek, 2 rozmíchaná vejce, popřípadě polévku dosolíme a vaříme ještě 5 minut. Poté ihned podáváme. Špenátová polévka recept

Tipy:

Přebytek čerstvého špenátu ze zahrádky můžeme zamrazit a použít do polévky v zimě.

Pro jemnější chuť můžeme na závěr do polévky přidat i trochu smetany ke šlehání.

Někdo do špenátové polévky přidává i osmaženou bagetku nebo chlebové krutony.

Video receptu