Špenátovou polévku s bramborem a vejcem si můžete připravit po celý rok. V létě použijete čerstvý špenát a v zimě mražený sekaný. Milovníci špenátu si na polévce velice pochutnají.
Ingredience:
1 cibule
3 střední brambory
olej
1 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru (kuřecí, zeleninový…)
450 g sekaného mraženého špenátu
pepř
3 prolisované stroužky česneku
2 vejce
sůl
Postup:
- Nakrájíme cibuli nadrobno a oškrábané brambory na kostičky.
- Cibuli osmažíme na oleji.
- Poté přidáme 1 lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin za stálého míchání smažíme.
- Pak smaženou mouku zalijeme vývarem a důkladně rozmícháme. Přidáme zmrazený špenát, nakrájené brambory, trochu mletého pepře a přivedeme polévku k varu.
- Po 15 minutách vaření přidáme prolisovaný česnek, 2 rozmíchaná vejce, popřípadě polévku dosolíme a vaříme ještě 5 minut. Poté ihned podáváme.
Tipy:
Přebytek čerstvého špenátu ze zahrádky můžeme zamrazit a použít do polévky v zimě.
Pro jemnější chuť můžeme na závěr do polévky přidat i trochu smetany ke šlehání.
Video receptuNěkdo do špenátové polévky přidává i osmaženou bagetku nebo chlebové krutony.