Vepřové závitky se slaninou a sýrem, je recept podobný ptáčkům, ale pečený v troubě. Příprava pokrmu je tak mnohem jednodušší a chutnější. Španělský ptáček se vaří v omáčce která se musí nakonec ještě zahustit. Tento krok u tohoto receptu není.
Ingredience:
6 plátků vepřové krkovice
sůl
pepř
plnotučná hořčice
sušený tymián
anglická slanina plátky
sýr čedar plátky
kyselé okurky
0,5 l vody
kousek másla
PŘÍLOHA: hranolky, tatarská omáčka
Postup:
- Plátky vepřové krkovice naklepeme paličkou.
- Každý plátek osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a posypeme sušeným tymiánem.
- Poté přidáme na každý plátek masa anglickou slaninou, plátkový sýr a kyselou okurku. Plátky masa zavineme a zajistíme párátky.
- Do pekáče nalijeme 0,5 l vody, přidáme 3 malé kousky másla, maso a pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 70 minut.
- Poté dopékáme na barvu ještě 20 minut odkryté. Jako příloha se hodí hranolky a tatarská omáčka.
Tipy:
Na talíři pokrm ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Při naklepání masa použijeme igelitový sáček a šťáva z masa tak nebude stříkat po celé kuchyni.
Video receptuStočené maso stačí zajistit párátky a nemusíme používat provázek.