Lahodné vepřové nudličky s bramborovou kaší, které jsou mnohem lepší než klasický řízek. Nejen děti toto jídlo milují. Přílohu podáváme kyselou okurku.
Ingredience:
500 g vepřového masa (kýta, pečeně…)
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej
- BRAMBOROVÁ KAŠE:
brambory
sůl
kousek másla
horké mléko cca 200 ml
Postup:
- Vepřové maso (kýtu nebo pečeni) nakrájíme na nudličky.
- Na obalení připravíme hladkou mouku, vejce a strouhanku. Vejce rozkvedláme vidličkou. Maso osolíme.
- Maso obalujeme nejdříve v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Smažíme na oleji na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.
- BRAMBOROVÁ KAŠE: Oškrábané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
- Ke scezeným horkým bramborám přidáme lžíci másla a postupně přiléváme horké mléko (cca 200 ml) a brambory rozšťoucháme, popřípadě dosolíme. Kaši podáváme s vepřovými nudličkami.
Tipy:
Připravte si jako přílohu k hlavním jídlům domácí rychlokvašky které si zamilujete.
Kromě vepřového masa můžeme udělat nudličky i z kuřecího, nebo krůtího masa.
Video receptuPo smažení dáme nudličky okapat na papírový ubrousek.