Grenadýr marš recept

Grenadýr marš recept
Grenadýr marš recept


Grenadýr marš pochází původně z rakouské a maďarské vojenské kuchyně a jeho základ tvoří vařené brambory, těstoviny a další přísady jako slanina. Je to levné jednoduché jídlo z dostupných surovin které dokáže dobře zasytit.

Ingredience:

  • 300 g plátkového jemného salámu

  • 1 střední cibule

  • 2 vařená vejce natvrdo

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžička cukru krupice

  • 1 prolisovaný stroužek česneku

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 3 lžíce majonézy

  • 1 lžíce sladkého kečupu

  • 1 lžička octa 8%

  • listová petržel na ozdobu

Postup:

  • Oškrábané syrové brambory nakrájíme na kostky.Grenadýr recept s brambory
  • Brambory dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme doměkka. Poté je scedíme.Vařené brambory přílohové recept
  • Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka podle návodu na obalu a poté je scedíme.Vařené těstoviny recept
  • Nakrájíme cibuli nadrobno a 100 g plátkové anglické slaniny na kostičky.Cibule s anglickou slaninou recept
  • Na pánvi rozpustíme kousek sádla a na něm osmažíme nakrájenou cibuli.Smažená cibule recept
  • Poté přidáme anglickou slaninu a ještě dvě minuty restujeme.Restovaná anglická slanina s cibulí recept
  • Pak přidáme mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 plné lžičky sladké mleté papriky a smažíme pozvolna už jen 20 vteřin aby paprika nezhořkla.Papriková anglická slanina recept
  • Nakonec přidáme vařené a scezené brambory a těstoviny a důkladně promícháme, popřípadě dosolíme a můžeme podávat.Grenadýrmarš recept

Tipy:

Na talíři jídlo dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Grenadýr marš lze připravit i pálivý, přidáním chilli papričky nebo sušeného chilli.

Vodu z vařených brambor nevyléváme do odpadu, ale můžeme jí použít jako základ pro různé polévky.

Video receptu