Pečené klobásy se slaninou a hlávkovým zelím recept

Pečené klobásy se slaninou a hlávkovým zelím recept
Pečené klobásy se slaninou a hlávkovým zelím recept


Recept který dobře zasytí a skvěle si pochutnáte, to jsou pečené klobásy se slaninou a hlávkovým zelím. Jako přílohu podáváme vařené brambory. Teď v zimě takový recept jistě každý ocení.

Ingredience:

  • 3 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 200 g anglické slaniny

  • 4 moravské klobásy

  • 900 g hlávkového zelí

  • 1 lžička celého kmínu

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžička uzené papriky

  • 800 ml vývaru nebo vody

  • vařené brambory

Postup:

  • Nakrájíme 3 stroužky česneku, 1 cibuli, 200 g anglické slaniny. Hlávkového zelí 900 g nakrájíme na větší kousky.Pečené zelí v pekáči recept
  • Klobásy propícháme vidličkou, jinak při pečení prasknou.Pečené klobásy recept
  • Všechny nakrájené suroviny přendáme do pekáče, přidáme 1 lžičku celého kmínu, sůl, mletý pepř, 1 lžičku uzené papriky, 800 ml vývaru nebo vody a vše promícháme. Nahoru přidáme klobásy.Pečené klobásy se zelím recept
  • Pečeme přikryté alobalem v předehřáté troubě na 180 °C 1 hodinu.Klobásy pečené v troubě recept
  • Poté dopékáme ještě 30 minut odkryté. Po upečení podáváme s vařeným bramborem.Zelí pečené v troubě recept

Tipy:

Na talíři brambory ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Stejným způsobem lze připravit pokrm i z červeného hlávkového zelí.

Přílohové brambory vždy kupujeme varného typu A (salátové), které se nerozvaří.

Video receptu