Recept který dobře zasytí a skvěle si pochutnáte, to jsou pečené klobásy se slaninou a hlávkovým zelím. Jako přílohu podáváme vařené brambory. Teď v zimě takový recept jistě každý ocení.
Ingredience:
3 stroužky česneku
1 cibule
200 g anglické slaniny
4 moravské klobásy
900 g hlávkového zelí
1 lžička celého kmínu
sůl
pepř
1 lžička uzené papriky
800 ml vývaru nebo vody
vařené brambory
Postup:
- Nakrájíme 3 stroužky česneku, 1 cibuli, 200 g anglické slaniny. Hlávkového zelí 900 g nakrájíme na větší kousky.
- Klobásy propícháme vidličkou, jinak při pečení prasknou.
- Všechny nakrájené suroviny přendáme do pekáče, přidáme 1 lžičku celého kmínu, sůl, mletý pepř, 1 lžičku uzené papriky, 800 ml vývaru nebo vody a vše promícháme. Nahoru přidáme klobásy.
- Pečeme přikryté alobalem v předehřáté troubě na 180 °C 1 hodinu.
- Poté dopékáme ještě 30 minut odkryté. Po upečení podáváme s vařeným bramborem.
Tipy:
Na talíři brambory ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Stejným způsobem lze připravit pokrm i z červeného hlávkového zelí.
Video receptuPřílohové brambory vždy kupujeme varného typu A (salátové), které se nerozvaří.