Francouzské brambory recept

Francouzské brambory recept



Recept na klasické francouzské brambory, které jsou navíc ještě doplněné o smetanu a vajíčko. Věřte tomu že ta úžasná chuť vás dostane. Určitě je nebudete vařit naposledy.

Ingredience:

  • 1 kg brambor

  • 2 cibule

  • 300 g uzené maso (krkovice, plec…)

  • 3 stroužky česneku

  • olej

  • sůl

  • kmín celý

  • pepř

  • 2 vejce

  • 200 ml smetany na vaření

Postup:

  • Nakrájíme brambory na plátky cca 5 mm tlusté, cibule na proužky, uzené maso na kostičky a česneky nadrobno.Nakrájené uzené maso
  • Pekáč do trouby vymažeme olejem, rozprostřeme polovinu brambor, osolíme, přidáme polovinu cibule, posypeme kmínem, přidáme polovinu uzeného masa, česnek, opepříme a jemně zakápneme olejem. Stejně pokračujeme i s druhou vrstvou.Zapečené brambory recept
  • Nejdříve pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 35 minut.
  • Mezitím důkladně rozmícháme 2 vejce, trochu soli a 200 ml smetany na vaření.Vejce se smetanou
  • Po prvních 35 minutách pečení směs smetany a vajec nalijeme na brambory a pečeme ještě dalších 35 minut.Brambory s uzeným masem
  • Poté ihned ještě zatepla podáváme. Brambory můžeme posypat nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.Pečené brambory se smetanou v troubě

Tipy:

Některé uzené maso je hodně slané. V takovém případě brambory solíme méně.

Brambory se za dobu pečení krásně propečou a není zapotřebí je předem předvařit.

V receptu samozřejmě můžeme přidat i další koření nebo bylinky jako například sušený tymián nebo mletou sladkou papriku.