Vepřové krkovice na paprice recept

Vepřové na paprice
Vepřové na paprice


Vepřové krkovice lze připravit i na omáčku s červenou kapií. Ta dodá pokrmu chuť a společně s rýží a masem je vynikající. Krkovice je šťavnaté maso a není po uvaření vysušená jako tomu bývá u jiných druhů mas.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 1 paprika kapie

  • 2 stroužky česneku

  • 5 plátků vepřové krkovice

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • 1 lžička hořčice

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 bujon nebo vývar

Postup:

  • Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno a kapii na kostičky.Kapie a cibule recept
  • Plátky vepřové krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a nakrojíme po okrajích aby se maso při smažení nekroutilo.Krájení masa
  • Krkovice potřeme z jedné strany hořčicí a z obou stran obalíme v hladké mouce.Krkovice na hořčici
  • Poté krkovice osmažíme z obou stran na oleji.Krkovice smažené na pánvi
  • Maso dáme stranou a na výpeku osmažíme cibuli. Poté přidáme lžíci hladké mouky a lžičku hořčice a osmažíme světlou jíšku.Jíška z mouky
  • Zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujon), vrátíme maso zpět, přidáme nakrájený česnek a papriku kapii, 1/2 lžičky kmínu a vaříme pod poklicí doměkka cca 45 minut. Nakonec popřípadě dosolíme.Krkovice na kmínu
  • Vepřové krkovice na paprice podáváme s rýží a posypeme krájenou petrželkou.Krkovice na paprice a hořčici

Tipy:

Kromě rýže můžeme vepřové krkovice na paprice podávat třeba s kynutým knedlíkem.

Tento recept lze vařit i z hovězího masa, ale protáhne se tím délka vaření, protože je tužší.

Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, můžete místo plnotučné hořčice použít dijonskou hořčici.

Video receptu