Vepřové krkovice lze připravit i na omáčku s červenou kapií. Ta dodá pokrmu chuť a společně s rýží a masem je vynikající. Krkovice je šťavnaté maso a není po uvaření vysušená jako tomu bývá u jiných druhů mas.
Ingredience:
1 cibule
1 paprika kapie
2 stroužky česneku
5 plátků vepřové krkovice
sůl
pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka
1 lžička hořčice
1/2 lžičky drceného kmínu
1 bujon nebo vývar
Postup:
- Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno a kapii na kostičky.
- Plátky vepřové krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a nakrojíme po okrajích aby se maso při smažení nekroutilo.
- Krkovice potřeme z jedné strany hořčicí a z obou stran obalíme v hladké mouce.
- Poté krkovice osmažíme z obou stran na oleji.
- Maso dáme stranou a na výpeku osmažíme cibuli. Poté přidáme lžíci hladké mouky a lžičku hořčice a osmažíme světlou jíšku.
- Zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujon), vrátíme maso zpět, přidáme nakrájený česnek a papriku kapii, 1/2 lžičky kmínu a vaříme pod poklicí doměkka cca 45 minut. Nakonec popřípadě dosolíme.
- Vepřové krkovice na paprice podáváme s rýží a posypeme krájenou petrželkou.
Tipy:
Kromě rýže můžeme vepřové krkovice na paprice podávat třeba s kynutým knedlíkem.
Tento recept lze vařit i z hovězího masa, ale protáhne se tím délka vaření, protože je tužší.
Video receptuPokud máte rádi pikantnější pokrmy, můžete místo plnotučné hořčice použít dijonskou hořčici.