Zelený chřest se šunkou je ideální recept v chřestové sezóně. K tomu dobře vyšlehaná bramborová kaše se smetanou nebo brambory jako příloha. Můžeme ale chřest podávat i jen tak s pečivem. Určitě vyzkoušejte i další recepty z chřestu.


Ingredience:
zelený chřest 9 – 10 ks
1 cibule
100 g šunky
máslo
1 stroužek prolisovaného česneku
sůl
pepř
Postup:
- Ze zeleného chřestu odkrojíme tvrdé konce, spodní polovinu oloupeme a nakrájíme ho na válečky. Poté chřest povaříme 3 minuty ve vodě a scedíme.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Potom přidáme nakrájenou šunku, vařený chřest a stroužek prolisovaného česneku, sůl a pepř. Pak už směs jen krátce maximálně dvě minuty orestujeme.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
Tipy:
Chřest skladujeme při teplotě +2 až +4 a spotřebujeme maximálně do dvou dnů od nákupu.
Bílý chřest se loupe po celé délce. Zelený chřest se nemusí někdy loupat vůbec nebo maximálně do spodní poloviny.
Přehrát recept jako video:Chřest můžeme konzumovat syrový, vařený, smažený nebo grilovaný. Receptů na všechny tyto úpravy je celá řada.
