Karlovarský knedlík recept

Karlovarský knedlík recept
Karlovarský knedlík recept


Karlovarský knedlík to je legenda mezi knedlíky. Zkuste si ho doma uvařit podle našeho receptu a uvidíte že ho nebudete jíst naposledy. Karlovarský knedlík se mimo jiného vyznačuje i tím, že obsahuje sekanou petržel. Ta mu dodá nejen krásnou barvu ale zároveň i chuť.

Ingredience:

  • 7 housek nebo rohlíků

  • hrst plocholisté petržele

  • 2 vejce

  • celkem 300 ml mléka

  • 100 g hrubé mouky

  • 1 lžička soli

Postup:

  • Sedm housek nakrájíme na kostičky a dáme na plechu do předehřáté trouby na 200 stupňů na 10 minut. Poté je necháme vychladnout.
    Krájení housek na knedlíky
  • Oddělíme 2 žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. K žloutkům přidáme 200 ml mléka, 100 g hrubé mouky a 1 lžičku soli a promícháme. Směs nalijeme na vychladlé nakrájené housky, přidáme hrst pokrájené plocholisté petržele, ještě 100 ml mléka a vyšlehaný sníh. Po promíchání směs rozdělíme na dvě části a plníme do potravinové fólie. Fólii držením za konce a otáčením důkladně utáhneme – jak můžete vidět ve videu dole na stránce.
    Knedlík ve fólii recept
  • Vaříme ve vroucí vodě 20 minut a po 5 minutách otáčíme. Po vyndání z vody knedlíky rozbalíme a nakrájíme.
    Vařené knedlíky ve fóliiKrájení knedlíků

Tipy:

Karlovarský knedlík se hodí všude tam kde se používá kynutý knedlík.

Nejčastěji se s Karlovarským knedlíkem setkáme asi u svíčkové omáčky. Tímto způsobem se podává i v restauracích.

Karlovarský knedlík neobsahuje žádné droždí ani kypřící prášek a díky vajíčkům drží krásně pohromadě.

Video receptu