
Rychlý recept na taštičky z listového těsta plněné zelím a anglickou slaninou který si zamilujete. Stačí koupené listové těsto, zelí, anglická slanina. Výsledek je voňavé pečivo které zasytí. Vhodné jako předkrm nebo svačinka. Z listového těsta lze připravit nejen slaná, ale i sladká jídla.
Ingredience:
1 cibule
150 gramů anglická slanina
2 stroužky česneku
olej
1/2 lžičky kmínu
pepř
250 g kysané zelí
1 balíček listového těsta
1 vejce
Postup:
- Cibuli nakrájíme najemno a anglickou slaninu na malé kostičky, a dva stroužky česneku nadrobno.
- Na oleji osmažíme cibuli, poté přidáme anglickou slaninu a česneky a orestujeme. Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu a směs opepříme a dosolíme podle slanosti anglické slaniny.
- Kysané zelí zbavíme šťávy a překrájíme ho. Poté ho přidáme k masu do pánve. Vaříme 10 minut a pak necháme směs vychladnout.
- Listové těsto nakrájíme na 8 stejných dílů.
- Listové těsto plníme vychladlou směsí a okraje potřeme vajíčkem. Poté okraje přimáčkneme k sobě a přendáme taštičky na pečící papír.
- Nakonec taštičky potřeme vajíčkem z vrchní strany a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut.
- Po upečení přendáme na talíř a můžeme podávat.
Tipy:
Kysané zelí si můžeme vyrobit i doma a bude ještě lepší než to kupované co se válí několik týdnů v obchodě v regálu.
Listové těsto je příliš pracné na výrobu a tak ho můžeme jednoduše koupit v supermarketu v potravinách a ušetřit si spoustu práce.
Video receptuPokud je zelí příliš kyselé, tak ho můžeme před přidáním do receptu propláchnout studenou vodou.