Chřest se slaninou recept

Chřest se slaninou recept
Chřest se slaninou recept


Jedna z nejlepších připrav chřestu, to je chřest se slaninou. Podáváme s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší jemně politou rozehřátým máslem.

Ingredience:

  • 1 stroužek česneku

  • 1 lahůdková cibulka

  • 180 g plátkové anglické slaniny

  • 50 g másla

  • pepř

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • chřest 10 ks

  • sůl

  • petrželka na ozdobu

Postup:

  • Nakrájíme nadrobno 1 stroužek česneku, 1 lahůdkovou cibulku a 180 g anglické plátkové slaniny na kostičky.Chřest se šunkou recept
  • Na pánvi rozpustíme 50 g másla a vše orestujeme.Cibule s anglickou slaninou na pánvi recept
  • Poté přidáme mletý pepř, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíci sójové omáčky a ještě pozvolna 2 minuty restujeme.Restovaná anglická slanina s cibulí recept
  • Oloupaný chřest vhodíme do mírně osolené vařící vody a vaříme 5 minut. Vařený chřest recept
  • Chřest podáváme s anglickou slaninou, vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.Chřest s bramborem recept

Tipy:

Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý. Zelený chřest má více hráškovou chuť.

Chřest nikdy neskladujeme dlouho a spotřebujeme ho co nejrychleji, protože rychle ztrácí na kvalitě a chuti.

Doba vaření chřestu vždy závisí na jeho stáří a tloušťce.

Video receptu