Vepřové mleté maso v kari omáčce

Mleté maso se smetanovou kari omáčkou recept



Mleté maso se smetanovou kari omáčkou, to je recept pro všechny milovníky kari koření. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo těstoviny. Není vyloučeno podávat tento lahodný kari pokrm i s dobrou rýží.

Videorecept mleté maso se smetanovou kari omáčkou

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 1 rajče

  • olej

  • 500 g vepřového nebo hovězího mletého masa

  • 1 lžíci sladké mleté papriky

  • 1 litr vody

  • 1 bujon

  • 1 – 2 lžičky kari koření

  • pepř

  • 100 ml vody

  • 200 g zakysané smetany

  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a rajče na malé kostičky.
    Krájení cibule a rajčete
  • Cibuli osmažíme na oleji a poté přidáme mleté maso, které vařečkou rozdělíme na menší části a důkladně osmažíme.
  • Když je maso osmažené, přidáme pokrájené rajče, 1 lžíci sladké mleté papriky a 1 litr vody nebo vývaru, aby bylo maso potopené. Pokud použijeme vodu, můžeme klidně přidat vepřový bujón pro lepší chuť. Přidáme 1 – 2 lžičky kari koření podle chuti, opepříme a vaříme 30 minut.
    Vaření mletého masa
  • Mezitím důkladně rozmícháme v misce 100 ml studené vody, 200 g zakysané smetany a 1 lžíci hladké mouky. Tuto směs poté přidáme k masu a ještě minimálně 10 minut povaříme aby se mouka převařila.
    Zahuštění omáčky moukou
  • Nakonec ještě omáčku dochutíme solí a můžeme podávat.
    Vepřové maso s těstovinami recept

Tipy:

Pokud zahušťujeme omáčku moukou rozmíchanou ve vodě, nesmí tam být hrudky. Tudíž musíme pomocí metličky mouku důkladně ve vodě rozmíchat.

Kari koření je výborný antioxidant, má vynikající protizánětlivé účinky a snižuje hladinu cholesterolu.

Mleté maso můžeme použít vepřové, nebo hovězí, či dokonce mix obou těchto druhů mas. Směs pak bude ještě chutnější.

Přehrát recept jako video:
video