Cuketové karbanátky s anglickou slaninou recept

Cuketové karbanátky s anglickou slaninou recept
Cuketové karbanátky s anglickou slaninou recept


V cuketové sezóně je jednoznačně nejlepší recept cuketové karbanátky s anglickou slaninou. Je to v podstatě alternativa cuketových bramboráků doplněná o anglickou. Jako příloha brambor ale můžete je jíst klidně jen tak.

Ingredience:

  • 1 kg cuketa

  • sůl

  • 1 cibule

  • 200 g anglické slaniny vcelku

  • 2 vejce

  • 5 stroužků prolisovaného česneku

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • pepř

  • 3 lžičky majoránky

  • cca 3 lžíce hladké mouky

  • cca 3 lžíce strouhanky

  • olej

  • PŘÍLOHA:
  • brambor, tatarka

Postup:

  • Cukety nastrouháme nahrubo. Pokud je cuketa příliš velká, vyndáme vnitřky se semínky a ty nepoužijeme. Nastrouhanou cuketu osolíme a počkáme 10 minut až pustí vodu. Vodu vymačkáme a vylijeme.Strouhaná cuketa
  • K cuketě přidáme 2 vejce, sůl, 5 stroužků prolisovaného česneku, nakrájenou cibuli nadrobno a anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky, 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř, 3 lžičky majoránky, cca 3 lžíce hladké mouky, cca 3 lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme.
  • Z těsta ručně tvoříme karbanátky a smažíme postupně z obou stran na oleji na pánvi.Smažené cuketové placky
  • Cuketové karbanátky podáváme s vařeným bramborem.Cuketa s bramborem

Tipy:

Množství mouky a strouhanku v receptu je pouze přibližné, protože záleží na vodnatosti použité cukety.

Místo anglické slaniny můžeme do receptu použít klidně uzené maso (krkovice, plec..)

Z velkých cuket musíme vyndat střed se semeny. Ten při vaření nepoužijeme.

Video receptu