
Cuketové bramboráky podle toho receptu připravíte jednoduše a bez práce, jelikož se místo smažení na pánvi pečou v troubě a nejsou tučné. Je to taková dietnější verze klasických cuketových bramboráků.
Ingredience:
200 g brambor
400 g mladých cuket
2 vejce
1 menší lžička soli
pepř
20 g kostky droždí
4 prolisované stroužky česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky majoránky
3 až 4 lžíce hladké mouky
2 až 3 lžíce strouhanky
olej
Postup:
- Nahrubo nastrouháme 200 g oškrábaných syrových brambor a 400 g mladých cuket bez semínek.
- Po 15 minutách vymačkáme vodu kterou cuketa a brambory pustí a vylijeme ji.
- K cuketě přidáme 2 vejce, 1 menší lžičku soli, mletý pepř, 20 g droždí, 4 prolisované stroužky česneku, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky majoránky, 3 až 4 lžíce hladké mouky, 2 až 3 lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme (těsto nesmí být příliš řídké).
- Na pečící papír děláme naběračkou stejně velké placičky.
- Každou placičku jemně pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.
- Po vyndání z trouby ihned podáváme.
Tipy:
Množství strouhanky a mouky je v receptu pouze přibližné, protože každé brambory obsahují jiné množství škrobu a vody.
Cuketu strouháme nahrubo i se slupkou ale bez tvrdých semen.
Video receptuVyzkoušejte také recept na cuketové čevabčiči.