Vepřový guláš pečený v troubě

Vepřový guláš pečený v troub
Vepřový guláš pečený v troub


Vepřový guláš bez práce a bez míchání pečený v troubě připravíte jednoduše. Jako přílohu podáváme houskový či bramborový knedlík nebo vařenou rýži.

Ingredience:

  • 800 g vepřové plece

  • 200 g cibule

  • mletý černý pepř

  • sůl

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 3 lžičky sladké mleté papriky

  • 2 lžičky rajčatového protlaku

  • 3 kuličky nového koření

  • 3 lžíce bramborového škrobu

  • 2 bobkové listy

  • 800 ml vývaru nebo vody

  • 2 lžičky majoránky

  • 4 prolisované stroužky česneku

  • knedlík

Postup:

  • Do pekáče dáme 800 g vepřové plece nakrájené na větší kostky, 200 g cibule nakrájené nadrobno, mletý černý pepř, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, 3 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžičky rajčatového protlaku, 3 kuličky nového koření, 3 lžíce bramborového škrobu, 2 bobkové listy, 800 ml vývaru nebo vody a vše důkladně promícháme.Guláš z trouby
  • Pečeme přikryté alobalem nebo víkem na 220 stupňů Celsia asi 90 minut.Pečený guláš v troubě
  • Poté přidáme 2 lžičky sušené majoránky, 4 prolisované stroužky česneku, důkladně promícháme a pečeme ještě na 220 stupňů Celsia asi 5 minut odkryté.Pečený guláš recept

Tipy:

Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.

Při servírování guláš ozdobíme nakrájenou čerstvou cibulí.

Milovníci pálivých jídel můžou do guláše přidat trochu mletého chilli.

Video receptu