Vepřové krkovice na zelenině s bramborem

Vepřové krkovice na zelenině s bramborem
Vepřové krkovice na zelenině s bramborem


Recept na lahodné vepřové krkovice na zelenině pečené společně s bramborem, je jídlo z jednoho pekáče, které je opravdu snadné na přípravu.

Ingredience:

  • 600 g vepřové krkovice

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 160 g mrkve

  • 65 g petržele

  • 65 g celeru

  • sůl

  • mletý černý pepř

  • 4 kuličky nového koření

  • 2 bobkové listy

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 350 ml vody

  • vepřové sádlo

  • kmín celý

  • brambory

Postup:

  • Do pekáče dáme 600 g vepřové krkovice nakrájené na větší kostky, 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 3 prolisované stroužky česneku, 160 g mrkve nakrájené na kostičky, 60 g kořenové petržele nakrájené na kostičky, 65 g celeru nakrájeného na kostičky, přidáme sůl, mletý černý pepř, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky celého kmínu, 350 ml vody a vše důkladně promícháme.Vepřové maso na zelenině
  • Navrch přidáme 4 malé kostičky sádla a nakrájené brambory. Brambory osolíme a posypeme celým kmínem.Brambory pečené s krkovicí
  • Pečeme přikryté alobalem nebo víkem v předehřáté troubě na 220 °C asi 2 hodiny. Po upečení ihned podáváme.Pečené brambory v troubě recept

Tipy:

Jako přílohu k jídlu můžeme přidat například kyselé okurky.

Při servírování pokrm posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Uvedená doba pečení v receptu je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.

Video receptu