
Recept na lahodné vepřové krkovice na zelenině pečené společně s bramborem, je jídlo z jednoho pekáče, které je opravdu snadné na přípravu.
Ingredience:
600 g vepřové krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
160 g mrkve
65 g petržele
65 g celeru
sůl
mletý černý pepř
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
1/2 lžičky sušeného tymiánu
350 ml vody
vepřové sádlo
kmín celý
brambory
Postup:
- Do pekáče dáme 600 g vepřové krkovice nakrájené na větší kostky, 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 3 prolisované stroužky česneku, 160 g mrkve nakrájené na kostičky, 60 g kořenové petržele nakrájené na kostičky, 65 g celeru nakrájeného na kostičky, přidáme sůl, mletý černý pepř, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky celého kmínu, 350 ml vody a vše důkladně promícháme.
- Navrch přidáme 4 malé kostičky sádla a nakrájené brambory. Brambory osolíme a posypeme celým kmínem.
- Pečeme přikryté alobalem nebo víkem v předehřáté troubě na 220 °C asi 2 hodiny. Po upečení ihned podáváme.
Tipy:
Jako přílohu k jídlu můžeme přidat například kyselé okurky.
Při servírování pokrm posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Video receptuUvedená doba pečení v receptu je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.