Gulášová polévka s hovězím masem

Gulášová polévka
Gulášová polévka


Recept na tradiční poctivou gulášovou polévku s hovězím masem. Polévku podáváme jen tak, nebo například s čerstvým pečivem. Přejeme vám dobrou chuť.

Ingredience:

  • 2 menší cibule

  • hovězí krk 500 g

  • vepřové sádlo

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • sůl

  • mletý černý pepř

  • 1 lžička rajčatového protlaku

  • 4 lžičky sladké mleté papriky

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 1 litr vývaru nebo vody

  • 1 bobkový list

  • 4 kuličky nového koření

  • 300 g brambor

  • 2 lžičky majoránky

  • 4 stroužky česneku

Postup:

  • 2 menší cibule nakrájíme nadrobno. Hovězí krk 500 g nakrájíme na cca 1,5 x 1,5 cm kostky.
  • Cibuli osmažíme na sádle.Smažená cibule
  • Přidáme hovězí maso které zprudka orestujeme.Restované hovězí maso
  • Potom přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, mletý černý pepř, 1 lžičku rajčatového protlaku, 4 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky a ještě 1 minutu pozvolna smažíme.Hovězí polévka recept
  • Poté přilijeme 1 litr vývaru nebo vody, přidáme 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, přivedeme k varu a vaříme maso téměř do měkka.Polévka s hovězím masem recept
  • Poté přidáme nakrájené brambory a vaříme vše do měkka.Gulášová polévka s brambory
  • Nakonec přidáme 2 lžičky sušené majoránky, 4 prolisované stroužky česneku, popřípadě polévku ještě dosolíme a vaříme už jen 2 minuty.Polévka s česnekem

Tipy:

Sladkou mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla.

Gulášovou polévku podáváme jen tak, nebo co čerstvým pečivem.

Při servírování polévku ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Video receptu