Krémová květáková polévka recept

Krémová květáková polévka
Krémová květáková polévka


Květáková polévka může být podle toho receptu i mixovaná, jemná a krémová. Jako přílohu do polévky podáváme osmažené krutony a anglickou slaninu.

Ingredience:

  • kousek másla

  • 1 cibule

  • 1 střední brambor

  • 600 g květáku

  • 800 ml vývaru nebo vody

  • sůl

  • mletý černý pepř

  • špetka muškátového oříšku

  • 250 g smetany ke šlehání 33%

  • máslo

  • toustový chleba

  • anglická slanina

Postup:

  • Na másle zesklovatíme 1 nakrájenou cibuli.Zesklovatěná cibule
  • Přidáme 1 nakrájený brambor, 600 g nakrájeného květáku, 800 ml vývaru nebo vody, sůl, mletý černý pepř, špetku muškátového oříšku a vaříme květák do měkka cca 25 minut.Květáková polévka
  • Nakonec přidáme 250 g smetany ke šlehání 33% a polévku rozmixujeme.Mixovaná květáková polévka
  • Na másle osmažíme nakrájený toustový chleba a anglickou slaninou. Podáváme společně s polévkou.Chlebové krutony se slaninou

Tipy:

Při servírování polévku posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Vyzkoušejte také recept na pečený květák.

Kromě toustového chleba můžeme na krutony použít i klasický chléb.

Video receptu