
Květáková polévka může být podle toho receptu i mixovaná, jemná a krémová. Jako přílohu do polévky podáváme osmažené krutony a anglickou slaninu.
Ingredience:
kousek másla
1 cibule
1 střední brambor
600 g květáku
800 ml vývaru nebo vody
sůl
mletý černý pepř
špetka muškátového oříšku
250 g smetany ke šlehání 33%
máslo
toustový chleba
anglická slanina
Postup:
- Na másle zesklovatíme 1 nakrájenou cibuli.
- Přidáme 1 nakrájený brambor, 600 g nakrájeného květáku, 800 ml vývaru nebo vody, sůl, mletý černý pepř, špetku muškátového oříšku a vaříme květák do měkka cca 25 minut.
- Nakonec přidáme 250 g smetany ke šlehání 33% a polévku rozmixujeme.
- Na másle osmažíme nakrájený toustový chleba a anglickou slaninou. Podáváme společně s polévkou.
Tipy:
Při servírování polévku posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Vyzkoušejte také recept na pečený květák.
Video receptuKromě toustového chleba můžeme na krutony použít i klasický chléb.