Uvařte si obalovaný smažený květák s bramborem podle tohoto receptu. Květák je trošku opomíjená zelenina, což je škoda. Obalený smažený chutná dokonale.
Ingredience:
1 květák
sůl
3 vejce
hladká mouka
strouhanka
olej
- PŘÍLOHA:
vařené brambory, tatarská omáčka
Postup:
- Květák rozebereme na menší kousky. Dáme do osolené vody a vaříme 7 minut. Poté květák scedíme a necháme vychladnout.
- Na obalování si připravíme hladkou mouku, vejce které rozkvedláme vidličkou a strouhanku. Vychladlý květák obalujeme nejdříve v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Květák smažíme na oleji postupně ze všech stran.
- Smažený květák podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Tipy:
Ke smaženému květáku se hodí nejen vařený brambor, ale například i bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
Kromě smaženého květáku můžeme z této zeleniny připravit například i květákovou polévku nebo květákové placičky.
Video receptuKvěták po usmažení odkládáme na papírové kuchyňské utěrky, které vysají přebytečný tuk.