Obalovaný smažený květák s bramborem recept

Obalovaný smažený květák s bramborem recept
Obalovaný smažený květák s bramborem recept


Uvařte si obalovaný smažený květák s bramborem podle tohoto receptu. Květák je trošku opomíjená zelenina, což je škoda. Obalený smažený chutná dokonale.

Ingredience:

  • 1 květák

  • sůl

  • 3 vejce

  • hladká mouka

  • strouhanka

  • olej

  • PŘÍLOHA:
  • vařené brambory, tatarská omáčka

Postup:

  • Květák rozebereme na menší kousky. Dáme do osolené vody a vaříme 7 minut. Poté květák scedíme a necháme vychladnout.Květák
  • Na obalování si připravíme hladkou mouku, vejce které rozkvedláme vidličkou a strouhanku. Vychladlý květák obalujeme nejdříve v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.Obalování květáku
  • Květák smažíme na oleji postupně ze všech stran.Smažení květáku
  • Smažený květák podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.Květák s bramborem

Tipy:

Ke smaženému květáku se hodí nejen vařený brambor, ale například i bramborová kaše nebo šťouchané brambory.

Kromě smaženého květáku můžeme z této zeleniny připravit například i květákovou polévku nebo květákové placičky.

Květák po usmažení odkládáme na papírové kuchyňské utěrky, které vysají přebytečný tuk.

Video receptu