Květáková polévka s vajíčkem recept

Květáková polévka s vajíčkem recept
Květáková polévka s vajíčkem recept


Vyzkoušejte další zeleninový recept na rychlou zdravou květákovou polévku s vajíčkem, kterou si zamilujete. V letních měsících je tato polévka velice oblíbená.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1/2 květáku

  • 1 velká mrkev

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • cca 1 l zeleninového vývaru (nebo voda a bujon)

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • pepř

  • sůl

  • 1 bobkový list

  • 3 kuličky nového koření

  • 3 vejce

Postup:

  • Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno. Květák rozkrájíme (kromě tvrdého středu) na malé kousky a mrkev nastrouháme na struhadle nahrubo.Jak nakrájet zeleninu
  • Cibuli orestujeme na oleji, potom přidáme lžíci hladké mouky a ještě minutu restujeme. Nakonec vše zalijeme vývarem, nebo vodou (můžeme přidat bujon), přidáme nakrájenou zeleninu, 1/2 lžičky celého kmínu, trochu pepře, 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření a vaříme doměkka. Před koncem přidáme tři vejce a ještě je důkladně převaříme. Dobrou chuť.
    Vejce do polévky

Tipy:

Pokud nemáme květák, můžeme tuto polévku uvařit například i z brokolice. Chuťově bude také skvělá.

Pokud chceme aby bylo vajíčko v polévce jemnější a na menší kousky, tak ho před přidáním do polévky rozkvedláme.

Místo oleje můžeme použít při smažení cibulky máslo a polévka bude ještě jemnější chuti.

Video receptu