Hovězí na česneku s rýží recept

Hovězí na česneku s rýží recept
Hovězí na česneku s rýží recept


Recept na hovězí kýtu na česneku s rýží. Vynikající úprava hovězího masa která Vám hodně zachutná. Hovězí maso je stále více oblíbené. Doporučujeme, tento recept určitě vyzkoušejte.

Ingredience:

  • 750 g hovězí kýta

  • 1 velká cibule

  • 7 stroužků česneku

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • 1 lžíce hladké mouky

  • olej

  • drcený kmín

  • 0,5 l hovězí vývar nebo voda

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a česneky na malé kousky.Nakrájet cibuli a česnek
  • Hovězí maso nakrájíme na velké kostky cca 3 x 2 cm , osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci hladké mouky a důkladně promícháme. Hovězí maso s hořčicí
  • Takto připravené maso zprudka orestujeme na oleji nebo sádle. Poté přidáme cibuli, po chvilce i česnek a už nerestujeme dlouho aby nezhořkl. Přidáme půl lžičky drceného kmínu, 1 lžíci plnotučné hořčice a zalijeme vývarem (nebo vodou a osolíme) aby bylo maso potopené. Pod poklicí vaříme doměkka zhruba 1,5 až 2 hodiny.
    Hovězí na omáčku recept
  • Když je maso měkké, tak omáčku popřípadě ještě dosolíme a můžeme podávat s rýží.Hovězí s rýží

Tipy:

Hovězí maso na česneku můžeme podávat kromě rýže i například s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Kdo má rád opravdu intenzivní chuť a vůni česneku, tak může přidat před koncem ještě prolisovaný stroužek čerstvého česneku.

Pokud by byla omáčka ke konci příliš řídká, tak jí zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a důkladně ještě převaříme.

Video receptu