Recept na hovězí kýtu na česneku s rýží. Vynikající úprava hovězího masa která Vám hodně zachutná. Hovězí maso je stále více oblíbené. Doporučujeme, tento recept určitě vyzkoušejte.
Ingredience:
750 g hovězí kýta
1 velká cibule
7 stroužků česneku
sůl
pepř
plnotučná hořčice
1 lžíce hladké mouky
olej
drcený kmín
0,5 l hovězí vývar nebo voda
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a česneky na malé kousky.
- Hovězí maso nakrájíme na velké kostky cca 3 x 2 cm , osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci hladké mouky a důkladně promícháme.
- Takto připravené maso zprudka orestujeme na oleji nebo sádle. Poté přidáme cibuli, po chvilce i česnek a už nerestujeme dlouho aby nezhořkl. Přidáme půl lžičky drceného kmínu, 1 lžíci plnotučné hořčice a zalijeme vývarem (nebo vodou a osolíme) aby bylo maso potopené. Pod poklicí vaříme doměkka zhruba 1,5 až 2 hodiny.
- Když je maso měkké, tak omáčku popřípadě ještě dosolíme a můžeme podávat s rýží.
Tipy:
Hovězí maso na česneku můžeme podávat kromě rýže i například s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Kdo má rád opravdu intenzivní chuť a vůni česneku, tak může přidat před koncem ještě prolisovaný stroužek čerstvého česneku.
Video receptuPokud by byla omáčka ke konci příliš řídká, tak jí zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a důkladně ještě převaříme.