
Kuřecí rošťáci je staročeský oblíbený recept, který určitě stojí za vyzkoušení. Jako přílohu prodáváme smažené hranolky nebo vařené brambory či bramborovou kaši.
Ingredience:
2 vejce
1 lžička soli
2 stroužky česneku
mletý černý pepř
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička worcestrové omáčky
2 lžíce bramborového škrobu
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce hladké mouky
kuřecí prsní řízky
olej
hranolky
oblíbený dip
Postup:
- Smícháme 2 vejce, 1 lžičku soli, 2 prolisované stroužky česneku, mletý černý pepř, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci worcestrové omáčky, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky a vše důkladně promícháme.
- Do směsi naložíme kuřecí prsní řízky a marinujeme několik hodin v lednici.
- Poté řízky smažíme na olej z obou stran.
- Jako přílohu podáváme smažené hranolky a oblíbený dip.
Tipy:
K jídlu můžeme přidat i nakládanou kyselou okurku.
Kromě kuřecích prsních řízků můžeme použít i řízky stehenní.
Video receptuHranolky lze osmažit na pánvi nebo upéct v troubě.