Kuřecí rošťáci recept

Kuřecí rošťáci recept
Kuřecí rošťáci recept


Kuřecí rošťáci je staročeský oblíbený recept, který určitě stojí za vyzkoušení. Jako přílohu prodáváme smažené hranolky nebo vařené brambory či bramborovou kaši.

Ingredience:

  • 2 vejce

  • 1 lžička soli

  • 2 stroužky česneku

  • mletý černý pepř

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 1 lžička worcestrové omáčky

  • 2 lžíce bramborového škrobu

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 2 lžíce hladké mouky

  • kuřecí prsní řízky

  • olej

  • hranolky

  • oblíbený dip

Postup:

  • Smícháme 2 vejce, 1 lžičku soli, 2 prolisované stroužky česneku, mletý černý pepř, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci worcestrové omáčky, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky a vše důkladně promícháme.Kuřecí smažené řízky
  • Do směsi naložíme kuřecí prsní řízky a marinujeme několik hodin v lednici. Marinované kuřecí řízky
  • Poté řízky smažíme na olej z obou stran.Kuřecí rošťáci
  • Jako přílohu podáváme smažené hranolky a oblíbený dip.

Tipy:

K jídlu můžeme přidat i nakládanou kyselou okurku.

Kromě kuřecích prsních řízků můžeme použít i řízky stehenní.

Hranolky lze osmažit na pánvi nebo upéct v troubě.

Video receptu