Vepřové maso na houbách recept

Vepřové maso na houbách recept
Vepřové maso na houbách recept


Obzvláště v létě když jsou lesy plné hub, je tento recept vepřové maso na houbách velice oblíbený. V zimě použijeme sušené houby. Výsledek bude tak jako tak chutný.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lahůdková cibulka

  • houby

  • 500 g vepřové krkovice

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • pepř

  • 4 lžíce sójové omáčky

  • 1 litr vody

  • sůl

  • 3 plné lžičky bramborového škrobu

  • listová petržel na ozdobu

Postup:

  • Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka a čerstvé (nebo sušené a předem namočené houby) a krkovice na nudličky.Krkovice na pánvi na cibuli recept
  • Cibuli zesklovatíme na oleji.Cibule smažená na pánvi recept
  • Poté přidáme maso, nakrájený česnek, nakrájené houby, 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř a pár minut vše orestujeme.Restované vepřové krkovice recept
  • Pak přidáme 4 lžíce sójové omáčky, 1 litr vody a vaříme maso pod poklicí doměkka cca 50 minut.Vepřové krkovice na houbách na pánvi recept
  • Nakonec maso popřípadě dosolíme, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, přilijeme 3 plné lžičky bramborového škrobu rozmíchané v trošce vody a povaříme ještě 3 minuty. Podáváme s rýží.Restovaná krkovice recept

Tipy:

Na talíři rýži dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Kromě vepřové krkovice můžeme do receptu použít například i vepřovou kýtu.

Sušené houby před vařením namočíme alespoň na 1 hodinu do vody, kterou můžeme poté i částečně přidat k masu.

Video receptu