Krkovice na rajčatech a oregánu je recept který připomíná chuťově pizzu. Vyzkoušejte tuto lahodnou netradiční přípravu vepřových krkovic a budete mile překvapeni.
Ingredience:
2 stroužky česneku
1 červená cibule
4 větší rajčata
4 plátky krkovice
sůl
pepř
olej
1 lžička sušeného oregána
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička plnotučné hořčice
400 ml vývaru (kuřecí, hovězí…)
na ozdobu pažitka
PŘÍLOHA: těstoviny
Postup:
- Nakrájíme 2 stroužky česneku a 1 cibuli nadrobno. Rajčata nakrájíme na malé kostičky.
- Plátky krkovice naklepeme paličkou na maso.
- Krkovice osolíme, opepříme a zatáhneme z obou stran na pánvičce na oleji.
- Poté přidáme 1 lžičku sušeného oregána, 1 lžíci worcesterové omáčky, 1 lžičku plnotučné hořčice, nakrájený česnek a cibuli, nakrájená rajčata, 400 ml vývaru a vaříme doměkka pod poklicí cca 1 hodinu.
- Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
- Nakonec když je maso měkké omáčku popřípadě dosolíme a podáváme s těstovinami.
Tipy:
Pokud při klepání masa použijeme igelitový sáček, nebude šťáva z masa stříkat po celé kuchyni.
Milovníci pálivých jídel můžou do jídla při vaření přidat nakrájenou chilli papričku nebo sušené chilli koření.
Video receptuKrkovice vybíráme spíše méně tučné při nákupu.