Hovězí guláš po myslivecku to je jedna z nejlepších variant guláše. Díky chuti velice oblíbená. Podle tohoto receptu přípravu zvládne úplně každý. Podáváme podle chuti s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Ingredience:
2 cibule
40 g uzeného špeku
90 g celeru
200 g mrkve
90 g petržele
700 g hovězí kližky
vepřové sádlo
2 kuličky jalovce
2 kuličky nového koření
1 lžíce cukru krystal
pepř mletý
1/2 lžičky drceného kmínu
3 lžičky sladké mleté papriky
4 lžíce sójové omáčky
200 g krájených rajčat v plechovce
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1,5 litru vody
sůl
1 lžička majoránky
3 prolisované stroužky česneku
PŘÍLOHA: houskový knedlík
Postup:
- Nakrájíme 2 cibule nadrobno. Na kostičky cca 1×1 cm nakrájíme 40 g uzeného špeku, celer, mrkev, petržel. Na velké kostky cca 3×3 cm nakrájíme 700 g hovězí kližky.
- V hrnci rozpustíme kousek sádla a na něm osmažíme cibuli.
- Přidáme 2 kuličky jalovce, 2 kuličky nového koření, nakrájenou zeleninu a ještě 2 minuty restujeme.
- Přidáme 1 lžíci cukru a restujeme už jen 1 minutu.
- Přidáme nakrájený špek a hovězí maso a necháme zprudka zatáhnout.
- Nakonec přidáme trochu mletého pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 3 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky, 4 lžíce sójové omáčky, 200 gramů krájených rajčat v plechovce, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a přilijeme 1,5 litru vody.
- Guláš přivedeme k varu a vaříme pod poklicí doměkka podle stáří masa cca 90 minut.
- Nakonec když je maso měkké tak přidáme 1 lžičku majoránky, 3 prolisované stroužky česneku, popřípadě guláš dosolíme a vaříme ještě 5 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Tipy:
Pokud máte rádi pálivé jídlo, můžete do guláše přidat nakrájenou chilli papričku.
Při servírování guláš ozdobíme nakrájenou cibulkou.
Video receptuVyzkoušejte recept na nejlepší kynuté knedlíky nebo lahodné bramborové knedlíky.