Zeleninová polévka s knedlíčky z mletého masa

Zeleninová polévka s knedlíčky z mletého masa recept



Polévkové knedlíčky nemusí být jen játrové jak je zná asi většina z nás. Vyzkoušejte recept, netradiční knedlíčky do polévky z mletého masa. Chutnají doslova skvěle a polévka má dobrou masovou chuť.

KNEDLÍČKY:

  • 1 velká cibule

  • 500 g mleté maso (vepřové, hovězí nebo mix)

  • 1 lžička soli

  • pepř

  • 2 lžičky majoránky

  • 1 vejce

  • 3 stroužky česneku

  • 1 lžíce strouhanky

  • POLÉVKA:
  • 1 velká mrkev

  • 1 petržel

  • kousek celeru

  • kousek pórku

  • olej

  • 1 bobkový list

  • 3 kuličky nového koření

  • vývar 1,5 litru (nebo voda + bujon)

  • sůl

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno.Cibulová polévka recept
  • K mletému masu přidáme nakrájenou cibuli, 1 lžičku soli, pepř, 2 lžičky majoránky, 1 vejce, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci strouhanky a vše důkladně promícháme.Masové knedlíčky do polévky recept
  • Ze směsi ručně tvarujeme knedlíčky, zhruba velikosti vlašského ořechu.Recept na masové knedlíčky do polévky
  • Mrkev celer a petržel nakrájíme na slabé proužky a kousek pórku na kolečka.Zeleninová polévka s masem recept
  • Zeleninu orestujeme v hrnci na oleji.Restovaná zelenina na polévku recept
  • Poté přidáme 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, ještě minutu zeleninu restujeme a zalijeme vývarem.Zeleninová polévka bez jíšky
  • Když začne polévka vařit, tak přidáme knedlíčky a vaříme 15 minut. Poté polévku popřípadě dosolíme a můžeme podávat.Knedlíčková masová polévka se zeleninou recept

Tipy:

Na talíři polévku ozdobíme čerstvou nakrájenou petrželkou nebo libečkem.

Pokud nechceme zeleninu pracně krájet na slabé proužky, tak jí můžeme nastrouhat na hrubém struhadle.

Při tvarování knedlíčků je dobré si namočit ruce. Nebudou se pak tolik lepit.