Polévkové knedlíčky nemusí být jen játrové jak je zná asi většina z nás. Vyzkoušejte recept, netradiční knedlíčky do polévky z mletého masa. Chutnají doslova skvěle a polévka má dobrou masovou chuť.
KNEDLÍČKY:
1 velká cibule
500 g mleté maso (vepřové, hovězí nebo mix)
1 lžička soli
pepř
2 lžičky majoránky
1 vejce
3 stroužky česneku
1 lžíce strouhanky
- POLÉVKA:
1 velká mrkev
1 petržel
kousek celeru
kousek pórku
olej
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
vývar 1,5 litru (nebo voda + bujon)
sůl
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- K mletému masu přidáme nakrájenou cibuli, 1 lžičku soli, pepř, 2 lžičky majoránky, 1 vejce, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci strouhanky a vše důkladně promícháme.
- Ze směsi ručně tvarujeme knedlíčky, zhruba velikosti vlašského ořechu.
- Mrkev celer a petržel nakrájíme na slabé proužky a kousek pórku na kolečka.
- Zeleninu orestujeme v hrnci na oleji.
- Poté přidáme 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, ještě minutu zeleninu restujeme a zalijeme vývarem.
- Když začne polévka vařit, tak přidáme knedlíčky a vaříme 15 minut. Poté polévku popřípadě dosolíme a můžeme podávat.
Tipy:
Na talíři polévku ozdobíme čerstvou nakrájenou petrželkou nebo libečkem.
Pokud nechceme zeleninu pracně krájet na slabé proužky, tak jí můžeme nastrouhat na hrubém struhadle.
Video receptuPři tvarování knedlíčků je dobré si namočit ruce. Nebudou se pak tolik lepit.