Vepřové plátky na hořčici recept

Vepřové plátky na hořčici recept



Oblíbený a vynikající recept. To jsou vepřové plátky z pečeně v hořčičné omáčce, které podáváme buď s těstovinami nebo houskovým kynutým knedlíkem.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 4 plátky vepřové pečeně

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • olej

  • 0,75 litru vývaru

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • PŘÍLOHA: těstoviny

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno.Cibulový základ na polévku recept
  • Plátky vepřové pečeně nařízneme po okrajích. Poté maso jemně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.Vepřová pečeně recept
  • Maso potřeme z jedné strany hořčicí a poté obalíme z obou stran v hladké mouce.Smažená vepřová pečeně recept
  • Maso orestujeme z obou stran na oleji na pánvi.Restované vepřové maso na pánvi recept
  • Poté dáme maso stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli.Restovaná cibule na omáčku recept
  • Pak přidáme 1 lžíci hladké mouky a minutu restujeme. Nakonec 1 lžíci plnotučné hořčice a zalijeme vývarem.Maso na hořčici recept
  • Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, vložíme zpět maso a přivedeme k varu.Vepřové maso na cibulové omáčce recept
  • Vaříme pod poklicí doměkka, od bodu varu cca 45 minut. Když je maso měkké, tak omáčku popřípadě dosolíme a podáváme s těstovinami.Vepřové maso s omáčkou a těstovinami recept

Tipy:

Při naklepání masa použijeme igelitový sáček a díky tomu nebude šťáva z masa stříkat po celé kuchyni.

Když maso nařízneme po okrajích, tak se nebude na pánvi při smažení kroutit.

Pokud chceme omáčku hodně pikantní, tak můžeme místo klasické plnotučné hořčice použít i trochu dijonské hořčice.