
Oblíbený a vynikající recept. To jsou vepřové plátky z pečeně v hořčičné omáčce, které podáváme buď s těstovinami nebo houskovým kynutým knedlíkem.
Ingredience:
1 cibule
4 plátky vepřové pečeně
sůl
pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka
olej
0,75 litru vývaru
1/2 lžičky drceného kmínu
PŘÍLOHA: těstoviny
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Plátky vepřové pečeně nařízneme po okrajích. Poté maso jemně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
- Maso potřeme z jedné strany hořčicí a poté obalíme z obou stran v hladké mouce.
- Maso orestujeme z obou stran na oleji na pánvi.
- Poté dáme maso stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli.
- Pak přidáme 1 lžíci hladké mouky a minutu restujeme. Nakonec 1 lžíci plnotučné hořčice a zalijeme vývarem.
- Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, vložíme zpět maso a přivedeme k varu.
- Vaříme pod poklicí doměkka, od bodu varu cca 45 minut. Když je maso měkké, tak omáčku popřípadě dosolíme a podáváme s těstovinami.
Tipy:
Při naklepání masa použijeme igelitový sáček a díky tomu nebude šťáva z masa stříkat po celé kuchyni.
Když maso nařízneme po okrajích, tak se nebude na pánvi při smažení kroutit.
Video receptuPokud chceme omáčku hodně pikantní, tak můžeme místo klasické plnotučné hořčice použít i trochu dijonské hořčice.