Marinované vepřové řízky jsou díky tatarské omáčce nejen dobře ochucené, ale i šťavnaté a krásně měkké. O to se tatarská omáčka postará. Uvidíte že řízky už nebudete dělat jinak. Základem je samozřejmě kvalitní tatarská omáčka.
Ingredience:
vepřové krkovice
200 ml tatarské omáčky
3 prolisované stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř
strouhanka
olej
- PŘÍLOHA:
vařený brambor, bramborová kaše…
Postup:
- Vepřové krkovice naklepeme paličkou na maso.
- Vepřové krkovice nařízneme po okrajích (hlavně tučné části) aby se při smažení maso nekroutilo a osolíme a opepříme.
- MARINÁDA: 200 ml tatarské omáčky, 3 stroužky prolisovaného česneku, 1 vejce a vše důkladně promícháme. Krkovice naložíme do marinády a necháme v lednici alespoň do druhého dne.
- Druhý den krkovice obalíme ve strouhance.
- Řízky smažíme z obou stran na oleji na pánvi.
- Jako přílohu zvolíme vařené brambory, které posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Pokud použijeme při naklepávání masa paličkou igelitový sáček, nebude šťáva z masa stříkat všude po kuchyňské lince.
Kromě vařených brambor můžeme řízky podávat například s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Video receptuPokud někomu připadají řízky z vepřové krkovice příliš tučné, tak může použít vepřovou kýtu.