Marinované vepřové řízky v tatarské omáčce recept

Marinované vepřové řízky v tatarské omáčce
Marinované vepřové řízky v tatarské omáčce


Marinované vepřové řízky jsou díky tatarské omáčce nejen dobře ochucené, ale i šťavnaté a krásně měkké. O to se tatarská omáčka postará. Uvidíte že řízky už nebudete dělat jinak. Základem je samozřejmě kvalitní tatarská omáčka.

Ingredience:

  • vepřové krkovice

  • 200 ml tatarské omáčky

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 1 vejce

  • sůl

  • pepř

  • strouhanka

  • olej

  • PŘÍLOHA:
  • vařený brambor, bramborová kaše…

Postup:

  • Vepřové krkovice naklepeme paličkou na maso.Naklepání řízků a masa
  • Vepřové krkovice nařízneme po okrajích (hlavně tučné části) aby se při smažení maso nekroutilo a osolíme a opepříme.Naříznutí masa na řízky
  • MARINÁDA: 200 ml tatarské omáčky, 3 stroužky prolisovaného česneku, 1 vejce a vše důkladně promícháme. Krkovice naložíme do marinády a necháme v lednici alespoň do druhého dne.Maso v tatarské omáčce
  • Druhý den krkovice obalíme ve strouhance.Trojobal na řízky
  • Řízky smažíme z obou stran na oleji na pánvi.Smažené řízky na pánvi
  • Jako přílohu zvolíme vařené brambory, které posypeme nakrájenou petrželkou.Vepřový řízek s bramborem recept

Tipy:

Pokud použijeme při naklepávání masa paličkou igelitový sáček, nebude šťáva z masa stříkat všude po kuchyňské lince.

Kromě vařených brambor můžeme řízky podávat například s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Pokud někomu připadají řízky z vepřové krkovice příliš tučné, tak může použít vepřovou kýtu.

Video receptu