Recept na úžasný domácí hovězí hamburger, který chutná mnohem lépe než kupovaný. Základem je kvalitní čerstvé hovězí mleté maso a dobrá zelenina. Výsledek můžete porovnat sami s kupovaným burgerem.
Ingredience:
máslo
2 hamburgerové bulky
80 g anglické slaniny
špetka sušeného tymiánu
1 červená cibule
2 kyselé okurky
1 rajče
salát (ledový, hlávkový, římský…)
400 g hovězího mletého masa
0,5 lžičky soli
pepř
olej
majonéza
sýr čedar
Postup:
- Na trošce másla na pánvi osmahneme rozkrojené hamburgerové bulky z vnitřní strany.
- Dále na másle osmažíme nakrájenou anglickou slaninu na plátky, kterou můžeme posypat lehce tymiánem.
- Na plátky nakrájíme červenou cibuli, 2 kyselé okurky a 1 rajče. Salát rozebereme na jednotlivé listy.
- Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z masa vypracujeme rukou dvě placky, které budou o něco větší než bulky, protože se při smažení trochu srazí. Maso uděláme uprostřed trochu tenčí, protože by se mohlo při smažení vyboulit.
- Maso smažíme z obou stran na oleji, nebo pečeme na grilu.
- Spodní část bulky potřeme majonézou, přidáme salát, mleté maso, sýr čedar, rajčata, slaninu, cibuli, kyselé okurky a horní část bulky.
- Hamburgery ihned podáváme dokud je teplé maso.
Tipy:
Kromě majonézy můžeme do domácích hamburgerů použít nejrůznější dipy a omáčky. Například chilli omáčku, barbecue omáčku, česnekovou omáčku a podobně.
Hamburger připravujeme až těsně před podáváním. Nikdy ho nenecháváme delší dobu stát.
Video receptuDíky tomu, že hamburgerové bulky z vnitřní strany osmaží na másle, vytvoří se krusta a nevsákne se do nich majonéza.