Hovězí hamburger recept

Hovězí hamburger recept



Recept na úžasný domácí hovězí hamburger, který chutná mnohem lépe než kupovaný. Základem je kvalitní čerstvé hovězí mleté maso a dobrá zelenina. Výsledek můžete porovnat sami s kupovaným burgerem.

Přehrát videorecept hovězí hamburger

Ingredience:

  • máslo

  • 2 hamburgerové bulky

  • 80 g anglické slaniny

  • špetka sušeného tymiánu

  • 1 červená cibule

  • 2 kyselé okurky

  • 1 rajče

  • salát (ledový, hlávkový, římský…)

  • 400 g hovězího mletého masa

  • 0,5 lžičky soli

  • pepř

  • olej

  • majonéza

  • sýr čedar

Postup:

  • Na trošce másla na pánvi osmahneme rozkrojené hamburgerové bulky z vnitřní strany.
    Hamburgerové bulky
  • Dále na másle osmažíme nakrájenou anglickou slaninu na plátky, kterou můžeme posypat lehce tymiánem.Restovaná slanina
  • Na plátky nakrájíme červenou cibuli, 2 kyselé okurky a 1 rajče. Salát rozebereme na jednotlivé listy.Salát na hamburgery
  • Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z masa vypracujeme rukou dvě placky, které budou o něco větší než bulky, protože se při smažení trochu srazí. Maso uděláme uprostřed trochu tenčí, protože by se mohlo při smažení vyboulit.
  • Maso smažíme z obou stran na oleji, nebo pečeme na grilu.Smažení masa
  • Spodní část bulky potřeme majonézou, přidáme salát, mleté maso, sýr čedar, rajčata, slaninu, cibuli, kyselé okurky a horní část bulky.Skládání hamburgeru ingredience
  • Hamburgery ihned podáváme dokud je teplé maso.Hamburger

Tipy:

Kromě majonézy můžeme do domácích hamburgerů použít nejrůznější dipy a omáčky. Například chilli omáčku, barbecue omáčku, česnekovou omáčku a podobně.

Hamburger připravujeme až těsně před podáváním. Nikdy ho nenecháváme delší dobu stát.

Díky tomu, že hamburgerové bulky z vnitřní strany osmaží na másle, vytvoří se krusta a nevsákne se do nich majonéza.

Přehrát recept jako video:
video