Bramborový guláš s hlívou ústřičnou recept

Bramborový guláš s hlívou ústřičnou recept



Hlíva ústřičná je hodně oblíbená houba a bramborový guláš s touto houbou je dobrá volba. Uvidíte že vám nebude chybět ani maso. Navíc je hlíva ústřičná velice zdravá houba a člověk by jí měl pravidelně jíst. Výhoda je, že hlívu ústřičnou můžeme vařit po celý rok.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • olej

  • 2 lžíce mleté papriky

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 5 brambor

  • 300 g balení hlíva ústřičná

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 4 kuličky nového koření

  • 1 bobkový list

  • 1 bujon

  • pepř

  • sůl

  • 1 lžíce majoránky

Postup:

  • Jednu cibuli, tři stroužky česneku, brambory a hlívu nakrájíme. Nakrájená cibuleNakrájené houby
  • Cibuli osmažíme na oleji. Ke konci přidáme 2 lžíce sladké papriky a 1 lžíci hladké mouky a ještě pár vteřin osmažíme. Poté vše zalijeme studenou vodou, přidáme nakrájený česnek, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 bujon, pepř, nakrájené brambory a hlívu ústřičnou a vaříme doměkka. Vaření guláše
  • Nakonec přidáme lžíci majoránky, popřípadě guláš dosolíme, minutu převaříme a můžeme podávat.Servírování guláše

Tipy:

Majoránku nevaříme nikdy dlouho, protože by byl pokrm hořký a ztratila by aroma.

Sladkou mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by také zhořkla.

Milovníci pálivých jídel mohou do guláše přidat nakrájenou chilli papričku nebo použít papriku mletou pálivou místo sladké.