
Hlíva ústřičná je hodně oblíbená houba a bramborový guláš s touto houbou je dobrá volba. Uvidíte že vám nebude chybět ani maso. Navíc je hlíva ústřičná velice zdravá houba a člověk by jí měl pravidelně jíst. Výhoda je, že hlívu ústřičnou můžeme vařit po celý rok.
Ingredience:
1 cibule
3 stroužky česneku
olej
2 lžíce mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
5 brambor
300 g balení hlíva ústřičná
1/2 lžičky celého kmínu
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 bujon
pepř
sůl
1 lžíce majoránky
Postup:
- Jednu cibuli, tři stroužky česneku, brambory a hlívu nakrájíme.
- Cibuli osmažíme na oleji. Ke konci přidáme 2 lžíce sladké papriky a 1 lžíci hladké mouky a ještě pár vteřin osmažíme. Poté vše zalijeme studenou vodou, přidáme nakrájený česnek, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 bujon, pepř, nakrájené brambory a hlívu ústřičnou a vaříme doměkka.
- Nakonec přidáme lžíci majoránky, popřípadě guláš dosolíme, minutu převaříme a můžeme podávat.
Tipy:
Majoránku nevaříme nikdy dlouho, protože by byl pokrm hořký a ztratila by aroma.
Sladkou mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by také zhořkla.
Video receptuMilovníci pálivých jídel mohou do guláše přidat nakrájenou chilli papričku nebo použít papriku mletou pálivou místo sladké.