Kuřecí prsa ve smetanové kari omáčce

Kuřecí prsa ve smetanové kari omáčce recept



Kuřecí prsa v kari omáčce, to je recept pro všechny milovníky tohoto koření. Kari dodá kuřecímu masu pikantní chuť a výborné aroma. V kombinaci se smetanou vznikne lahodné jídlo. Jako přílohu podáváme rýži nebo houskový knedlík.

Ingredience:

  • 400 g kuřecí prsa

  • 1 cibule

  • 1 stroužek česneku

  • olej

  • 1 lžička mleté sladké papriky

  • 1 až 2 lžičky kari koření (pozor je hodně výrazné)

  • 1 bujon

  • 200 g smetana na vaření

  • 1 lžíce hladké mouky

  • PŘÍLOHA:
  • rýže, těstoviny….

Postup:

  • Kuřecí prsa 400 g nakrájíme na kostičky, 1 cibuli a stroužek česneku najemno.Krájení masa kuřecí
  • Maso osmažíme na oleji aby se pěkně zatáhlo. Poté přidáme cibuli a česnek a ještě chvilku orestujeme. Nakonec přidáme 1 lžičku mleté papriky a 1 až 2 lžičky kari koření (pozor kari je hodně výrazné). Koření osmažíme jen pár vteřin a zalijeme vývarem cca 600 ml (nebo vodou a přidáme bujón) a vaříme.Kuřecí maso s kořením
  • V misce důkladně rozmícháme 200 g smetany na vaření a 1 lžíci hladké mouky. Tuto směs přidáme do omáčky když je maso téměř měkké a ještě převaříme alespoň 10 minut aby se mouka převařila. Díky tomu se omáčka zahustí.Zahuštění omáčky
  • Podáváme například s vařenou rýži.
    Kuřecí kari s rýží

Kari koření je výborný antioxidant, má vynikající protizánětlivé účinky a snižuje hladinu cholesterolu.

Kari koření může obsahovat až přes 20 druhů různých koření a typicky žlutou barvu mu dodává kurkuma.

Kari koření se používá k dochucení masa, omáček, polévek, těstovin, ryb nebo rýže.