Kuřecí prsa v kari omáčce, to je recept pro všechny milovníky tohoto koření. Kari dodá kuřecímu masu pikantní chuť a výborné aroma. V kombinaci se smetanou vznikne lahodné jídlo. Jako přílohu podáváme rýži nebo houskový knedlík.
Ingredience:
400 g kuřecí prsa
1 cibule
1 stroužek česneku
olej
1 lžička mleté sladké papriky
1 až 2 lžičky kari koření (pozor je hodně výrazné)
1 bujon
200 g smetana na vaření
1 lžíce hladké mouky
- PŘÍLOHA:
rýže, těstoviny….
Postup:
- Kuřecí prsa 400 g nakrájíme na kostičky, 1 cibuli a stroužek česneku najemno.
- Maso osmažíme na oleji aby se pěkně zatáhlo. Poté přidáme cibuli a česnek a ještě chvilku orestujeme. Nakonec přidáme 1 lžičku mleté papriky a 1 až 2 lžičky kari koření (pozor kari je hodně výrazné). Koření osmažíme jen pár vteřin a zalijeme vývarem cca 600 ml (nebo vodou a přidáme bujón) a vaříme.
- V misce důkladně rozmícháme 200 g smetany na vaření a 1 lžíci hladké mouky. Tuto směs přidáme do omáčky když je maso téměř měkké a ještě převaříme alespoň 10 minut aby se mouka převařila. Díky tomu se omáčka zahustí.
- Podáváme například s vařenou rýži.
Kari koření je výborný antioxidant, má vynikající protizánětlivé účinky a snižuje hladinu cholesterolu.
Kari koření může obsahovat až přes 20 druhů různých koření a typicky žlutou barvu mu dodává kurkuma.
Video receptuKari koření se používá k dochucení masa, omáček, polévek, těstovin, ryb nebo rýže.