Nejjednodušší recept na pečené kuře přímo na soli. S kuřetem není zapotřebí po celou dobu pečení nic dělat a bude šťavnaté, chutné. Během pečení do sebe dostane i sůl a přitom nebude vysušené.
Postup:
- Do pekáče rovnoměrně rozprostřeme 1 kg soli.
- No sůl položíme omyté a osušené kuře kuchyňskými utěrkami, které osolíme pouze zevnitř. Kuřeti svážeme nohy k sobě aby lépe drželo pohromadě.
- Takto připravené kuře pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 2 hodiny. Poté kuře přendáme na prkénko a naporcujeme na čtvrtky.
Tipy:
K pečenému kuřeti na soli podáváme chleba nebo vařené brambory.
Kuře se na povrchu vůbec nesolí, protože si sůl natáhne během pečení.
Video receptuNejlepší je použít kuře okolo jednoho kilogramu, protože větší už by se nemuselo propéct.