Rychlé jídlo z jednoho pekáče, to jsou pečené brambory s klobásou na lahodném tymiánu. Spojením brambor, masa a koření, vytvoříte úžasný pokrm. Po vyndání z trouby ihned podáváme.
Ingredience:
cca 350 ml vody
10 středních brambor
2 šunkové klobásy (nejsou tolik mastné)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 čerstvá zelená paprika
1 rajče
sůl
pepř
1 lžička sušeného tymiánu
bujon (volitelné)
1 lžička sladké mleté papriky
olej
Postup:
- Do pekáčku dáme nakrájené brambory, šunkové klobásy, cibuli, 2 stroužky česneku, papriku a rajče. Vše osolíme a opepříme. Přidáme trochu tymiánu, bujon, sladkou mletou papriku a vše promícháme a jemně pokapeme olejem. Podlijeme vodou aby se vytvořil sos.
- Pečeme v předehřáté troubě bez poklice na 200 stupňů cca hodinu. Během pečení občas promícháme a kontrolujeme aby se nevyvařila voda.
- Podáváme společně se sosem.
Tipy:
Kromě tymiánu, můžeme přidat i jiné bylinky podle chuti například rozmarýn nebo oregáno.
Každá trouba peče jinak a proto je doba pečení samozřejmě pouze orientační.
Video receptuKdo má rád pálivé jídlo, může přidat trochu chilli koření nebo mleté pálivé papriky.