Pečené brambory s klobásou na tymiánu recept

Pečené brambory s klobásou na tymiánu recept
Pečené brambory s klobásou na tymiánu recept


Rychlé jídlo z jednoho pekáče, to jsou pečené brambory s klobásou na lahodném tymiánu. Spojením brambor, masa a koření, vytvoříte úžasný pokrm. Po vyndání z trouby ihned podáváme.

Ingredience:

  • cca 350 ml vody

  • 10 středních brambor

  • 2 šunkové klobásy (nejsou tolik mastné)

  • 1 větší cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 čerstvá zelená paprika

  • 1 rajče

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžička sušeného tymiánu

  • bujon (volitelné)

  • 1 lžička sladké mleté papriky

  • olej

Postup:

  • Do pekáčku dáme nakrájené brambory, šunkové klobásy, cibuli, 2 stroužky česneku, papriku a rajče. Vše osolíme a opepříme. Přidáme trochu tymiánu, bujon, sladkou mletou papriku a vše promícháme a jemně pokapeme olejem. Podlijeme vodou aby se vytvořil sos.Krájená zelenina
  • Pečeme v předehřáté troubě bez poklice na 200 stupňů cca hodinu. Během pečení občas promícháme a kontrolujeme aby se nevyvařila voda.
    Pečené brambory
  • Podáváme společně se sosem.Brambory s klobásou recept

Tipy:

Kromě tymiánu, můžeme přidat i jiné bylinky podle chuti například rozmarýn nebo oregáno.

Každá trouba peče jinak a proto je doba pečení samozřejmě pouze orientační.

Kdo má rád pálivé jídlo, může přidat trochu chilli koření nebo mleté pálivé papriky.

Video receptu