Nakládané rybí karbanátky v nálevu

Nakládané rybí karbanátky v nálevu
Nakládané rybí karbanátky v nálevu


Vyzkoušíte klasický recept na nakládané rybí karbanátky v sladkokyselém láku. Jako přílohu podáváme čerstvý chleba. Tento recept se velice hodí pro rybáře.

Ingredience:

  • KARBANÁTKY:
  • 1,4 kg mletých rybích filetů (cejn, karas…)

  • 2 cibule

  • 6 stroužků česneku

  • 3 vejce

  • 2 lžičky majoránky

  • 1,5 lžičky soli

  • mletý pepř

  • 6 lžic strouhanky

  • olej

  • NÁLEV:
  • 1,5 litru vody

  • 0,5 litru octa 8%

  • 3 lžičky soli

  • 3 lžičky cukru krupice

  • DO KAŽDÉ SKLENICE (0,5 LITRU)
  • 3 hřebíčky

  • 10 kuliček celého pepře

  • 3 kuličky nového koření

  • 2 bobkové listy

  • cibuli

  • feferonku

Postup:

  • Do mísy dáme 1,4 kg mletých rybích filetů (cejn, karas…), 2 nakrájené cibule nadrobno, 6 prolisovaných stroužků česneku, 3 vejce, 2 lžičky sušené majoránky, 1,5 lžičky soli, mletý černý pepř, 6 lžic strouhanky a vše důkladně promícháme.Karbanátky z ryb recept
  • Ze směsi tvarujeme malé karbanátky.Karbanátky z cejna recept
  • Karbanátky smažíme z obou stran na oleji na pánvi.Smažené karbanátky recept
  • NÁLEV: Do hrnce dáme 1,5 l vody, 0,5 l octa (8%), 3 lžičky soli, 3 lžičky cukru krupice a směs vaříme 3 minuty od bodu varu.Kyselí lák na zavařování recept
  • Do každé sklenice (0,5 litru) dáme: Karbanátky, 3 hřebíčky, 10 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, nakrájenou cibuli, feferonku.Nakládané karbanátky na kyselo
  • Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem až pod víčko. Dotáhneme víčka a po vychladnutí dáme alespoň na týden do ledničky. Dobrou chuť.Karbanátky na kyselo

Tipy:

Vyzkoušejte také recept na vepřové karbanátky v láku.

Rybí karbanátky nejsou na dlouhé skladování a je dobré je zkonzumovat co nejrychleji.

Jako přílohu ke karbanátkům podáváme čerstvý chléb.

Video receptu