Vyzkoušíte klasický recept na nakládané rybí karbanátky v sladkokyselém láku. Jako přílohu podáváme čerstvý chleba. Tento recept se velice hodí pro rybáře.
Ingredience:
- KARBANÁTKY:
1,4 kg mletých rybích filetů (cejn, karas…)
2 cibule
6 stroužků česneku
3 vejce
2 lžičky majoránky
1,5 lžičky soli
mletý pepř
6 lžic strouhanky
olej
- NÁLEV:
1,5 litru vody
0,5 litru octa 8%
3 lžičky soli
3 lžičky cukru krupice
- DO KAŽDÉ SKLENICE (0,5 LITRU)
3 hřebíčky
10 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
cibuli
feferonku
Postup:
- Do mísy dáme 1,4 kg mletých rybích filetů (cejn, karas…), 2 nakrájené cibule nadrobno, 6 prolisovaných stroužků česneku, 3 vejce, 2 lžičky sušené majoránky, 1,5 lžičky soli, mletý černý pepř, 6 lžic strouhanky a vše důkladně promícháme.
- Ze směsi tvarujeme malé karbanátky.
- Karbanátky smažíme z obou stran na oleji na pánvi.
- NÁLEV: Do hrnce dáme 1,5 l vody, 0,5 l octa (8%), 3 lžičky soli, 3 lžičky cukru krupice a směs vaříme 3 minuty od bodu varu.
- Do každé sklenice (0,5 litru) dáme: Karbanátky, 3 hřebíčky, 10 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, nakrájenou cibuli, feferonku.
- Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem až pod víčko. Dotáhneme víčka a po vychladnutí dáme alespoň na týden do ledničky. Dobrou chuť.
Tipy:
Vyzkoušejte také recept na vepřové karbanátky v láku.
Rybí karbanátky nejsou na dlouhé skladování a je dobré je zkonzumovat co nejrychleji.
Video receptuJako přílohu ke karbanátkům podáváme čerstvý chléb.