Cibulové kroužky zná každý. Vyzkoušejte ale cibulové kroužky plněné sýrem. Sýr dodá této pochoutce další rozměr a s dipem chutnají opravdu skvěle. To musíte prostě vyzkoušet.
Postup:
- Z prostřední části cibule nakrájíme kolečka široká asi 1 centimetr. Kolečka poskládáme k sobě tak, aby vznikla mezera pro sýr.
- Mezery cibule plníme plátkovým sýrem nakrájeným na proužky. Sýr musí být hodně natěsno, aby venkovní i vnitřní cibule držela pohromadě.
- Cibule plněné sýrem obalujeme v DVOJITÉM trojobalu. Nejdřív v mouce, potom v rozkvedlaných osolených vajíčkách, ve strouhance a znovu ve vajíčkách a ve strouhance.
- Obalené cibulové kroužky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
- Po vyndání z pánve je podáváme s pikantním dipem.
Tipy:
Jako dip můžeme k cibulovým kroužkům použít například sladkou chilli omáčkou, barbecue omáčku a atd.
Díky dvojitému obalování by neměl sýr při smažení vytéct ven.
Video receptuŠikmé strany cibule které nelze použít na cibulové kroužky, použijeme například na přípravu polévky nebo pod maso.