Kapustová polévka s anglickou slaninou recept

Kapustová polévka s anglickou slaninou recept
Kapustová polévka s anglickou slaninou recept


Vyzkoušejte kapustovou polévku s anglickou slaninou která je hodně podobná zelné polévce. Kromě anglické slaniny můžeme do polévky použít třeba pikantní klobásu. Podle jedné z variant jí lze uvařit i se smetanou. Variací na tuto polévku je opravdu hodně.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 300 g anglické slaniny

  • 450 g kapusty

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 lžíce sladké papriky

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 400 g brambor

  • 1 bujon

  • pepř

  • sůl

  • 3 stroužky prolisovaného česneku

Postup:

  • Cibuli nakrájíme najemno a anglickou slaninu na kostičky.
    Krájení anglické slaniny
  • Kapustu překrájíme na větší kousky.
    Krájení kapusty
  • Na oleji osmažíme cibuli, potom přidáme anglickou slaninu a orestujeme ji. Nakonec přidáme 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci mleté sladké papriky, 1/2 lžičky celého kmínu a ještě půl minuty orestujeme. Poté vše zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujon), přidáme kapustu, na kostičky nakrájené brambory a vaříme.
    Vaření polévky
  • Vaříme zhruba 30 minut a poté přidáme prolisovaný česnek, popřípadě polévku dosolíme a můžeme podávat.

Tipy:

Mletou papriku niky nesmažíme dlouho, jinak zhořkne.

Z kapusty lze uvařit nejen polévku, ale podává se i jako dušená příloha jako alternativa zelí k pečenému masu a knedlíku.

Kromě klasické kapusty lze na zahrádce pěstovat i růžičkovou kapustu a ta je také velice zdravá a hodí se i při vaření.

Video receptu