Nejlepší voňavé topinky jsou z trouby potřené lahodným bylinkovým máslem. Chutnají mnohem lépe než ty, které jsou smažené na oleji na pánvi.
Ingredience:
80 g rozpuštěného másla
1/2 lžičky soli
2 prolisované stroužky česneku
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky sušeného libečku
pepř
čerstvý chleba
Postup:
- Smícháme 80 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 2 prolisované stroužky česneku, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1/2 lžičky sušeného libečku a mletý pepř.
- Krajíce čerstvého chleba dáme na pečící papír a z horní strany potřeme směsí.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
Tipy:
Topinky z trouby jsou ideální například k tataráku.
Milovníci česneku můžou topinky po upečení ještě potřít čerstvým česnekem.
Video receptuTopinky po upečení lze také nakrájet na kostičky a použít jako krutony do polévky.