Kedlubny nemusíme jíst pouze za syrova, ale lze z nich také připravit smažený pokrm v trojobalu, který podáváme společně s bramborem, tatarkou. Jedná se o jakýsi “zeleninový řízek”.
Ingredience:
kedlubny
sůl
1 lžíce octa 8%
olej
- NA OBALENÍ:
hladká mouka
vejce
strouhanka
- PŘÍLOHA:
brambory
sůl
kmín celý
tatarská omáčka
Postup:
- Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
- Vodu důkladně osolíme, přidáme 1 lžíci octa a přivedeme k varu. Kedlubnu vkládáme do vařící vody a vaříme 10 minut. Poté kedlubny scedíme a necháme vychladnout.
- NA OBALENÍ: Připravíme hladkou mouku, vejce které rozkvedláme vidličkou a strouhanku. Osušené kedlubny dosolíme podle chuti a obalujeme nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Kedlubny po obalení smažíme na pánvi na oleji z obou stran.
- Oškrábané syrové brambory nakrájíme na kostičky.
- Brambory dáme do hrnce, osolíme, přidáme kmín celý, zalijeme vodou a vaříme doměkka.
- Brambory a smažené kedlubny podáváme s tatarskou omáčkou a brambory posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Po usmažení kedlubny odkládáme na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytek tuku.
Kromě vařených brambor, můžeme smažené kedlubny podávat s bramborovou kaší.
Video receptuJako přílohu můžeme zvolit například zeleninový salátek nebo okurkový salát.