Smažené kedlubny s bramborami recept

Smažené kedlubny s bramborami recept



Kedlubny nemusíme jíst pouze za syrova, ale lze z nich také připravit smažený pokrm v trojobalu, který podáváme společně s bramborem, tatarkou. Jedná se o jakýsi “zeleninový řízek”.

Ingredience:

  • kedlubny

  • sůl

  • 1 lžíce octa 8%

  • olej

  • NA OBALENÍ:
  • hladká mouka

  • vejce

  • strouhanka

  • PŘÍLOHA:
  • brambory

  • sůl

  • kmín celý

  • tatarská omáčka

Postup:

  • Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.Smažený kedluben recept
  • Vodu důkladně osolíme, přidáme 1 lžíci octa a přivedeme k varu. Kedlubnu vkládáme do vařící vody a vaříme 10 minut. Poté kedlubny scedíme a necháme vychladnout.Vařený kedluben recept
  • NA OBALENÍ: Připravíme hladkou mouku, vejce které rozkvedláme vidličkou a strouhanku. Osušené kedlubny dosolíme podle chuti a obalujeme nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.Kedlubnové řízky recept
  • Kedlubny po obalení smažíme na pánvi na oleji z obou stran. Kedlubna smažená v těstíčku recept
  • Oškrábané syrové brambory nakrájíme na kostičky.Vařené brambory recept
  • Brambory dáme do hrnce, osolíme, přidáme kmín celý, zalijeme vodou a vaříme doměkka.Přílohové brambory recept
  • Brambory a smažené kedlubny podáváme s tatarskou omáčkou a brambory posypeme nakrájenou petrželkou.Smažený kedluben s bramborem recept

Tipy:

Po usmažení kedlubny odkládáme na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytek tuku.

Kromě vařených brambor, můžeme smažené kedlubny podávat s bramborovou kaší.

Jako přílohu můžeme zvolit například zeleninový salátek nebo okurkový salát.