Jitrnicový pečený prejt recept

Jitrnicový pečený prejt recept
Jitrnicový pečený prejt recept


Pokud vám prasknou jitrnice nebo máte chuť na změnu, tak vyzkoušejte jitrnicový pečený prejt v troubě. Společně se sýrem chutná opravdu skvělé. Jako příloha se nejvíce hodí chleba nebo vařené brambory.

Ingredience NA PEKÁČ 30 x 20 CM:

  • 4 jitrnice

  • 2 vejce

  • 1 lžíce strouhanky

  • 150 g tvrdého sýra

  • olej

Postup:

  • Obsah jitrnic vymačkáme do mísy. Přidáme 2 vejce a promícháme.Jitrnice recepty
  • Poté přidáme 1 plnou lžíci strouhanky a 150 g tvrdého nastrouhaného sýra nahrubo. Opět vše promícháme.Domácí prejt recept
  • Pekáč vymažeme olejem a to i po stranách.Vymazání pekáče olejem
  • Přidáme jitrnicovou směs, kterou v pekáči rovnoměrně měchačkou rozprostřeme (velikost pekáče 30 x 20 cm). Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.Pečený jaternicový prejt recept
  • Po upečení a nakrájení podáváme jitrnicový prejt s vařeným bramborem a kyselou okurkou.Domácí pečený prejt v troubě recept

Tipy:

Prejt půjde mnohem lépe krájet po vychladnutí.

Kromě kyselé okurky můžeme prejt s bramborem podávat i s kysaným zelím.

Doba pečení závisí na velikosti pekáče a výšce masového prejtu.

Video receptu