Pokud vám prasknou jitrnice nebo máte chuť na změnu, tak vyzkoušejte jitrnicový pečený prejt v troubě. Společně se sýrem chutná opravdu skvělé. Jako příloha se nejvíce hodí chleba nebo vařené brambory.
Postup:
- Obsah jitrnic vymačkáme do mísy. Přidáme 2 vejce a promícháme.
- Poté přidáme 1 plnou lžíci strouhanky a 150 g tvrdého nastrouhaného sýra nahrubo. Opět vše promícháme.
- Pekáč vymažeme olejem a to i po stranách.
- Přidáme jitrnicovou směs, kterou v pekáči rovnoměrně měchačkou rozprostřeme (velikost pekáče 30 x 20 cm). Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.
- Po upečení a nakrájení podáváme jitrnicový prejt s vařeným bramborem a kyselou okurkou.
Tipy:
Prejt půjde mnohem lépe krájet po vychladnutí.
Kromě kyselé okurky můžeme prejt s bramborem podávat i s kysaným zelím.
Video receptuDoba pečení závisí na velikosti pekáče a výšce masového prejtu.