Výborná dýňová polévka, která vás překvapí nejen svojí chutí, ale i tím, že vás dobře zasytí a zahřeje. Lahodný sytý dýňový krém. Kari koření dodá polévce chuť a pikantnost.
Ingredience:
1 cibule
1 kg dýně hokaido
olej
1 litr vývaru
pepř
1/2 lžičky kari koření
100 ml smetany na vaření
100 ml kokosového mléka
sůl
kopr na ozdobu
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Z dýně hokaido očistíme nečistoty (dýně hokaido se nemusí loupat) a po rozříznutí z ní vyndáme lžící vnitřek se semínky.
- Dýni nakrájíme na kostičky.
- Cibuli zesklovatíme v hrnci na oleji.
- Poté přidáme nakrájenou dýni a ještě chvíli společně s cibulí restujeme. Pak přilijeme vývar aby byla dýně potopená a vaříme od bodu varu 15 minut.
- Dýni rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a poté polévku opět přivedeme k varu.
- Přidáme pepř, 1/2 lžičky kari koření, 100 ml smetany na vaření, 100 ml kokosového mléka a vaříme ještě 5 minut.
- Nakonec popřípadě polévku dosolíme podle chuti a na talíři přidáme kousky vařené dýně a větvičku kopru.
Tipy:
Při vaření polévky dáme pár kousků vařené dýně stranou a použijeme nakonec na ozdobu.
Dýně ze zahrádky můžeme nakrájet na kostičky a zamrazit a poté si připravit dýňovou polévku kdykoliv během zimy.
Video receptuNěkdo přidává do dýňové polévky i kousek nastrouhaného zázvoru nebo šťávu z pomeranče.