Pečené kuře s bramborem v troubě recept

Pečené kuře s bramborem v troubě recept



Pečené kuře s bramborem je ideální způsob jak připravit kompletní hlavní jídlo na jednom plechu. Díky máslu má krásnou barvu, chutná lahodně. Kuře je takové rychlé a cenově dostupné jídlo které by měl každý občas zařadit do svého jídelníčku.

Ingredience:

  • 1 kuře

  • 5 větších brambor

  • NA POTÍRÁNÍ:
  • 80 g rozpuštěného másla

  • 1/2 lžičky oregana

  • 1/2 lžičky soli

Postup:

  • Nejdříve kuře naporcujeme na čtvrtky popřípadě zbavíme vnitřností pokud je ještě obsahuje.
    Porcování kuřete
  • Kuře potřeme směsí z 80 g rozpuštěného másla + 1/2 lžičky sušeného tymiánu + 1/2 lžičky soli ze všech stran a brambory také. Obojí dáme na plech do trouby na pečící papír.
    Marináda na pečené kuře
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 60 minut. Poté kuře potřeme výpekem a pečeme ještě asi 30 minut (podle velikosti kuřete).
    Pečené kuře
  • Na talíři brambory ozdobíme jemně sekanou petrželkou a podáváme.
    Pečené kuře s bramborem

Tipy:

Kromě tymiánu můžete na kuře použít jakékoliv oblíbené koření například rozmarýn a podobně.

Kuře se dá péct na několik způsobů a to dokonce i vcelku s nádivkou.

Ke kuřeti můžeme při pečení přidat i stroužky česneku a ten dodá jídlu další chuť, nebo celou rozkrojenou paličku česneku.