Dušené vepřové maso s mrkví recept

Dušené vepřové maso s mrkví recept



Mrkev je zdravá a s vepřovým masem může i skvěle chutnat. Přílohu k dušenému vepřovému masu s mrkví podáváme brambory nebo těstoviny. Dokonce i dětem toto jídlo chutná a to už je co říct.

Ingredience:

  • 7 ks mrkve

  • 600 g vepřové krkovice nebo plece

  • 2 menší cibule

  • 4 stroužky česneku

  • olej

  • 1 lžíce sladké mleté papriky

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 1 vepřový bujon

  • pepř

  • 6 kuliček nového koření

  • 2 bobkové listy

  • 1 lžíce cukr krystal

  • sůl

Postup:

  • 7 mrkví nakrájíme na půlkolečka, 2 cibule nadrobno, 4 stroužky česneku na plátky a vepřové krkovice na kostičky cca 2 x 2 cm.
    Krájení masa a zeleniny
  • Na oleji krátce zpěníme cibuli a česnek, přidáme 1 lžíci sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky a jen krátce orestujeme a zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón), vepřové maso a mrkev, půl lžičky celého nebo drceného kmínu, pepř, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy a 1 lžíci cukru krystal a vaříme.
    Guláš z mrkve
  • Zhruba po hodině když je maso měkké, směs popřípadě dosolíme a můžeme podávat. Dobrou chuť.
    Mrkev recept

Tipy:

Mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho, ale jen pozvolna maximálně půl minuty, protože jinak by mohla zhořknout.

Kromě vepřové krkovice můžeme na dušené maso v mrkvi použít například vepřové plecko.

Pokud by byla omáčka před podáváním příliš řídká, tak přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě a důkladně ji převaříme.