Mrkev je zdravá a s vepřovým masem může i skvěle chutnat. Přílohu k dušenému vepřovému masu s mrkví podáváme brambory nebo těstoviny. Dokonce i dětem toto jídlo chutná a to už je co říct.
Ingredience:
7 ks mrkve
600 g vepřové krkovice nebo plece
2 menší cibule
4 stroužky česneku
olej
1 lžíce sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky celého kmínu
1 vepřový bujon
pepř
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 lžíce cukr krystal
sůl
Postup:
- 7 mrkví nakrájíme na půlkolečka, 2 cibule nadrobno, 4 stroužky česneku na plátky a vepřové krkovice na kostičky cca 2 x 2 cm.
- Na oleji krátce zpěníme cibuli a česnek, přidáme 1 lžíci sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky a jen krátce orestujeme a zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón), vepřové maso a mrkev, půl lžičky celého nebo drceného kmínu, pepř, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy a 1 lžíci cukru krystal a vaříme.
- Zhruba po hodině když je maso měkké, směs popřípadě dosolíme a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Tipy:
Mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho, ale jen pozvolna maximálně půl minuty, protože jinak by mohla zhořknout.
Kromě vepřové krkovice můžeme na dušené maso v mrkvi použít například vepřové plecko.
Video receptuPokud by byla omáčka před podáváním příliš řídká, tak přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě a důkladně ji převaříme.