Zeleninové lečo s klobásou recept

Zeleninové lečo s klobásou recept
Zeleninové lečo s klobásou recept


Obzvláště v létě, když je velká úroda zeleniny jako jsou například papriky a rajčata nebo cibule, je lečo vynikající volba na oběd. Zeleninové lečo s klobásou které je rychle připravené a chutná skvěle.

Ingredience:

  • 3 malé klobásy

  • 3 rajčata

  • 2 papriky

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • chilli paprička

  • 1 lžíce sladké mleté papriky

  • 4 vejce

  • sůl

  • bujon

  • pepř

Postup:

  • Klobásu a veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky.
    Zelenina na lečo
  • Cibuli osmahneme na oleji a po chvilce přidáme klobásu a také osmahneme. Poté přidáme mletou sladkou papriku, 20 vteřin orestujeme a přidáme veškerou zeleninou. Osolíme a opepříme. Můžeme přidat i bujon a trochu vody, nebo podlít zeleninovým vývarem. Pod poklicí dusíme zeleninu doměkka.
  • Když je zelenina měkká, přidáme 4 vejce popřípadě dosolíme a vaříme až se vejce provaří a směs se postupně zahustí.
    Lečo s vejcem
  • Podáváme s pečivem.
    Vaření leča s klobásou

Tipy:

Místo klobásy můžeme přidat i jemný salám nebo gothaj. Někdo dokonce uzeninu v tomto receptu úplně vynechá.

Zeleninové lečo můžeme udělat i hodně pikantní, díky nakrájené chilli papričce kterou přidáme během vaření.

Lečo podáváme s bramborem, nebo s chlebem či rohlíkem.

Video receptu