Zeleninové lečo s klobásou recept

Obzvláště v létě když je velká úroda zeleniny jako jsou například papriky a rajčata nebo cibule, je lečo vynikající volba na oběd.

Ingredience:

  • 3 malé klobásy

  • 3 rajčata

  • 2 papriky

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • chilli paprička

  • 1 lžíce sladké mleté papriky

  • 4 vejce

  • sůl

  • bujon

  • pepř

Postup:

  • Klobásu a veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky.
    Klobása receptZelenina na lečo
  • Cibuli osmahneme na oleji a po chvilce přidáme klobásu a také osmahneme. Poté přidáme sladkou papriku, 20 vteřin orestujeme a přidáme veškerou zeleninou. Osolíme a opepříme. Můžeme přidat i bujon a trochu vody, nebo podlít zeleninovým vývarem. Pod poklicí dusíme zeleninu doměkka.
    Vaření zeleniny
  • Když je zelenina měkká, přidáme 4 vejce popřípadě dosolíme a vaříme až se vejce provaří a směs se postupně zahustí.
    Lečo s vejcem
  • Podáváme s pečivem. Dobrou chuť !!!
    Vaření leča s klobásou

Tipy:

Místo klobásy můžeme přidat i jemný salám nebo gothaj. Někdo dokonce uzeninu úplně vynechá.

Zeleninové lečo můžeme udělat pikantní díky nakrájené chilli papričce kterou přidáme dovnitř.

Lečo podáváme s pečivem, nejčastěji s chlebem nebo rohlíkem.