
Obzvláště v létě, když je velká úroda zeleniny jako jsou například papriky a rajčata nebo cibule, je lečo vynikající volba na oběd. Zeleninové lečo s klobásou které je rychle připravené a chutná skvěle.
Ingredience:
3 malé klobásy
3 rajčata
2 papriky
1 cibule
3 stroužky česneku
chilli paprička
1 lžíce sladké mleté papriky
4 vejce
sůl
bujon
pepř
Postup:
- Klobásu a veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky.
- Cibuli osmahneme na oleji a po chvilce přidáme klobásu a také osmahneme. Poté přidáme mletou sladkou papriku, 20 vteřin orestujeme a přidáme veškerou zeleninou. Osolíme a opepříme. Můžeme přidat i bujon a trochu vody, nebo podlít zeleninovým vývarem. Pod poklicí dusíme zeleninu doměkka.
- Když je zelenina měkká, přidáme 4 vejce popřípadě dosolíme a vaříme až se vejce provaří a směs se postupně zahustí.
- Podáváme s pečivem.
Tipy:
Místo klobásy můžeme přidat i jemný salám nebo gothaj. Někdo dokonce uzeninu v tomto receptu úplně vynechá.
Zeleninové lečo můžeme udělat i hodně pikantní, díky nakrájené chilli papričce kterou přidáme během vaření.
Video receptuLečo podáváme s bramborem, nebo s chlebem či rohlíkem.