Staročeské uzené na houbách recept

Staročeské uzené na houbách recept
Staročeské uzené na houbách recept


Nejen v létě, ale i v zimě, například s hlívou ústřičnou si můžeme uvařit recept na staročeské uzené které podáváme s rýží. V létě samozřejmě použijeme hříbky a v zimě například Jidášovo ucho.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 3 kyselé okurky

  • 1 lahůdková cibulka

  • 2 stroužky česneku

  • 1 kapie

  • 20 g uzeného špeku

  • 1 rajče

  • 450 g uzeného masa (plec, krkovice, kýta…)

  • houby (hříbky, Jidášovo ucho…)

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 litr vývaru (zeleninový, kuřecí…)

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 3 kuličky jalovce

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 2 lžíce worcesterové omáčky

  • 1 lžíce sladké chilli omáčky

  • PŘÍLOHA: rýže

Postup:

  • Nakrájíme cibuli, kyselé okurky, lahůdkovou cibulku, česneky, kapii, kousek špeku, rajče, uzené maso a houby.Uzené maso se zeleninou recept
  • Vše trochu orestujeme v hrnci na oleji.Restované uzené se zeleninou recept
  • Poté přidáme 1 lžíci hladké mouky kterou krátce orestujeme a zalijeme vývarem (1 litr). Přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky drceného kmínu, 3 kuličky jalovce, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíci sladké chilli omáčky a vaříme od bodu varu 40 minut bez poklice.Masová směs s rýží recept
  • Poté popřípadě směs dosolíme a podáváme s rýží.Guláš z uzeného masa recept

Tipy:

Rýži na talíři můžeme ozdobit nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Milovníci pálivých jídel můžou do jídla při vaření přidat nakrájenou chilli papričku.

Vyzkoušejte také recept na staročeské uzené pečené v troubě.

Video receptu