Buřty v marinádě recept

Buřty v marinádě recept



Recept na vynikající buřty v marinádě s pikantní zálivkou. Čím kvalitnější buřty použijeme, tím bude samozřejmě lepší a chutnější celkový výsledek pokrmu. Rychlá a jednoduchá chuťovka nebo jako předkrm který podáváme s pečivem.

Ingredience:

  • 3 buřty

  • 1 lahůdková cibulka

  • 2 – 3 kyselé okurky

  • 1/2 lžičky cukru

  • 1/2 lžičky soli

  • 1 lžička octa

  • 2 lžičky worcestrové omáčky

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • pepř

  • 2 lžíce majonéza

  • 4 lžíce sladké chilli omáčky nebo pálivého kečupu

Postup:

  • Jako první nakrájíme buřty na půlkolečka a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulku včetně zelené části a 2 kyselé okurky nakrájené na malé kostičky.
  • Na zálivku zvlášť smícháme 1/2 lžičky cukru moučka, 1/2 lžičky soli, 1 lžičku octa, 2 lžičky worcestrové omáčky, 1 lžičku plnotučné hořčice, špetku pepře, 2 lžíce majonézy a 4 lžíce sladké chilli omáčky nebo pálivého kečupu. Směs nalijeme k nakrájeným ingrediencím a důkladně promícháme. Zálivka na pikantní buřty
  • Necháme vychladit a proležet do druhého dne v ledničce a můžeme podávat. Buřty s cibulí

Tipy:

Buřty v marinádě chutnají nejlépe až druhý den až jsou trochu proleželé.

Pokud je to možné, tak buřty před nakrájením oloupejte. Nebudou pak v jídle vadit tvrdé slupky.

Milovníci extra pálivého jídla, můžou přidat do buřtové směsi i nakrájenou chilli papričku.