
Recept na vynikající buřty v marinádě s pikantní zálivkou. Čím kvalitnější buřty použijeme, tím bude samozřejmě lepší a chutnější celkový výsledek pokrmu. Rychlá a jednoduchá chuťovka nebo jako předkrm který podáváme s pečivem.
Ingredience:
3 buřty
1 lahůdková cibulka
2 – 3 kyselé okurky
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli
1 lžička octa
2 lžičky worcestrové omáčky
1 lžička plnotučné hořčice
pepř
2 lžíce majonéza
4 lžíce sladké chilli omáčky nebo pálivého kečupu
Postup:
- Jako první nakrájíme buřty na půlkolečka a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulku včetně zelené části a 2 kyselé okurky nakrájené na malé kostičky.
- Na zálivku zvlášť smícháme 1/2 lžičky cukru moučka, 1/2 lžičky soli, 1 lžičku octa, 2 lžičky worcestrové omáčky, 1 lžičku plnotučné hořčice, špetku pepře, 2 lžíce majonézy a 4 lžíce sladké chilli omáčky nebo pálivého kečupu. Směs nalijeme k nakrájeným ingrediencím a důkladně promícháme.
- Necháme vychladit a proležet do druhého dne v ledničce a můžeme podávat.
Tipy:
Buřty v marinádě chutnají nejlépe až druhý den až jsou trochu proleželé.
Pokud je to možné, tak buřty před nakrájením oloupejte. Nebudou pak v jídle vadit tvrdé slupky.
Video receptuMilovníci extra pálivého jídla, můžou přidat do buřtové směsi i nakrájenou chilli papričku.