Brambory a uzené maso jdou krásně dohromady. Když k tomu navíc přidáme ještě hlávkové zelí, získáme jedinečný pokrm. Příprava je velice jednoduchá. Výsledek ale stojí za to a určitě se dobře najíte.
Ingredience:
6 středně velkých brambor
malá hlávka zelí
300 g uzeného masa (krkovice, pečeně, bok, anglická slanina…)
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín celý
Postup:
- Do pekáčku dáme nakrájené na větší kousky brambory, hlávkové zelí bez tvrdých částí, cibuli, uzené maso, a najemno nakrájené česneky. Vše osolíme a opepříme. Přidáme kmín celý a důkladně suroviny promícháme.
- Nakonec vše zalijeme vodou aby byla zelenina téměř potopená a pečeme za občasného míchání v předehřáté troubě na 200 stupňů dokud nejsou všechny suroviny měkké.
- Po vyndání z trouby ihned nandáme na talíř a podáváme.
Tipy:
Pokud nemáme hlávkové zelí, tak můžeme přidat klidně i naložené kysané zelí bez šťávy.
Během pečení musíme neustále kontrolovat aby se nevyvařila voda a jídlo se nepřipálilo.
Video receptuDo receptu můžeme přidat i nejrůznější koření a bylinky které máme rádi jako například tymián nebo uzenou papriku a podobně.