Pečené brambory s uzeným masem a hlávkovým zelím recept

Pečené brambory s uzeným masem a hlávkovým zelím recept
Pečené brambory s uzeným masem a hlávkovým zelím recept


Brambory a uzené maso jdou krásně dohromady. Když k tomu navíc přidáme ještě hlávkové zelí, získáme jedinečný pokrm. Příprava je velice jednoduchá. Výsledek ale stojí za to a určitě se dobře najíte.

Ingredience:

  • 6 středně velkých brambor

  • malá hlávka zelí

  • 300 g uzeného masa (krkovice, pečeně, bok, anglická slanina…)

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • sůl

  • pepř

  • kmín celý

Postup:

  • Do pekáčku dáme nakrájené na větší kousky brambory, hlávkové zelí bez tvrdých částí, cibuli, uzené maso, a najemno nakrájené česneky. Vše osolíme a opepříme. Přidáme kmín celý a důkladně suroviny promícháme.Směs brambor a zelí
  • Nakonec vše zalijeme vodou aby byla zelenina téměř potopená a pečeme za občasného míchání v předehřáté troubě na 200 stupňů dokud nejsou všechny suroviny měkké.
  • Po vyndání z trouby ihned nandáme na talíř a podáváme.

Tipy:

Pokud nemáme hlávkové zelí, tak můžeme přidat klidně i naložené kysané zelí bez šťávy.

Během pečení musíme neustále kontrolovat aby se nevyvařila voda a jídlo se nepřipálilo.

Do receptu můžeme přidat i nejrůznější koření a bylinky které máme rádi jako například tymián nebo uzenou papriku a podobně.

Video receptu