Ruské vejce recept

Ruské vejce recept
Ruské vejce recept


Výborný retro recept na ruské vejce, které všichni známe z dřívější doby z bufetu. Tuto lahůdku si můžete připravit velice jednoduše doma.

Ingredience:

  • 75 g vařené mrkve

  • 40 g vařené kořenové petržele

  • 40 g vařeného celeru

  • 1 kyselá okurka

  • 1 cibule

  • 450 g vařených brambor

  • 2 lžíce mraženého hrášku

  • sůl

  • mletý černý pepř

  • 2 lžíce kyselého láku z okurek

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 100 g majonézy

  • MAJONÉZOVÝ PŘELIV:
  • 100 g majonézy

  • špetka soli

  • špetka cukru krupice

  • 2 lžíce kyselého láku z okurek

  • NA OZDOBU:
  • vejce

  • salám

  • šunka

  • kyselé okurky

  • kapie

  • petrželka

Postup:

  • Na kostičky nakrájíme 75 g vařené mrkve, 40 g vařené petržele, 40 g vařeného celeru, 450 g vařených brambor, 1 zavařenou kyselou okurku. Dále přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, 2 lžíce mraženého hrášku, sůl, mletý pepř, 2 lžíce kyselého láku z okurek, 1 lžíci plnotučné hořčice, 100 g majonézy a vše důkladně promícháme.Bramborový salát recept
  • Majonézový přeliv: Smícháme 100 g majonézy, špetku soli, špetku cukru, 2 lžíce kyselého láku z okurek.Majonézový přeliv recept
  • Bramborový salát rozdělíme do misek.Jednoduchý salát z brambor recept
  • Do každé misky přidáme polovinu vařeného vejce, salám, šunku, kyselou okurku, červenou kapii, na vejce majonézový přeliv a kousek petrželky.Ruské vejce recept

Tipy:

Ruské vejce můžeme nakonec ozdobit ještě i mraženým nebo sterilovaným hráškem.

Ruské vejce podáváme s čerstvým pečivem.

Vyzkoušejte také recept na domácí sterilované kapie.

Video receptu