Výborný retro recept na ruské vejce, které všichni známe z dřívější doby z bufetu. Tuto lahůdku si můžete připravit velice jednoduše doma.
Ingredience:
75 g vařené mrkve
40 g vařené kořenové petržele
40 g vařeného celeru
1 kyselá okurka
1 cibule
450 g vařených brambor
2 lžíce mraženého hrášku
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce kyselého láku z okurek
1 lžíce plnotučné hořčice
100 g majonézy
- MAJONÉZOVÝ PŘELIV:
100 g majonézy
špetka soli
špetka cukru krupice
2 lžíce kyselého láku z okurek
- NA OZDOBU:
vejce
salám
šunka
kyselé okurky
kapie
petrželka
Postup:
- Na kostičky nakrájíme 75 g vařené mrkve, 40 g vařené petržele, 40 g vařeného celeru, 450 g vařených brambor, 1 zavařenou kyselou okurku. Dále přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, 2 lžíce mraženého hrášku, sůl, mletý pepř, 2 lžíce kyselého láku z okurek, 1 lžíci plnotučné hořčice, 100 g majonézy a vše důkladně promícháme.
- Majonézový přeliv: Smícháme 100 g majonézy, špetku soli, špetku cukru, 2 lžíce kyselého láku z okurek.
- Bramborový salát rozdělíme do misek.
- Do každé misky přidáme polovinu vařeného vejce, salám, šunku, kyselou okurku, červenou kapii, na vejce majonézový přeliv a kousek petrželky.
Tipy:
Ruské vejce můžeme nakonec ozdobit ještě i mraženým nebo sterilovaným hráškem.
Ruské vejce podáváme s čerstvým pečivem.
Video receptuVyzkoušejte také recept na domácí sterilované kapie.